Ένα όμορφο και περιποιημένο μπαλκόνι αναβαθμίζει ολόκληρο το σπίτι και σου δίνει άλλη αυτοπεποίθηση, όταν υποδέχεσαι τους καλεσμένους σου. Όσο μικρό κι αν είναι το μπαλκόνι σας, προσθέτοντας μερικά απαραίτητα αντικείμενα, μπορείτε να το μετατρέψετε σε έναν μικρό παράδεισο.

Μην ξεχνάτε ότι ένα μπαλκόνι μπορεί να λειτουργήσει ως προέκταση του σαλονιού σας, μία γωνία για χαλαρά ποτάκια με φίλους, ένα ήσυχο και cozy σημείο για διάβασμα ή ακόμα και ένα δεύτερο καθιστικό. Παρακάτω θα δείτε μία λίστα με τα απαραίτητα αντικείμενα για να ξεκινήσετε το δικό σας διακοσμητικό project στο μπαλκόνι σας!

#1. Πολύ πράσινο και πολλή φύση

Το Α και το Ω όταν διακοσμούμε εξωτερικούς χώρους είναι να συμπεριλάβουμε την ομορφιά που χαρίζουν απλόχερα τα λουλούδια. Με την παρουσία μερικών φυτών, αλλάζει αμέσως η διάθεσή μας και αισθανόμαστε σαν να είμαστε διακοπές, χωρίς να έχουμε φύγει από το σπίτι μας. Από πρακτική άποψη, είναι επίσης πιο εύκολο να συντηρούμε τα φυτά μας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά είναι καλύτερο και για τα ίδια, διότι έχουν άμεση πρόσβαση στον ήλιο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά ανθεκτικά φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες, επομένως αν δεν είστε masters της κηπουρικής, μπορείτε να προτιμήσετε παχύφυτα ή κάποια που δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα. Κι ας μην ξεχνάμε τα παραδοσιακά αγαπημένα φυτά των ελληνικών σπιτιών: μία γλάστρα με βασιλικό, ένα γεράνι ή μια ορτανσία μάς γεμίζουν νοσταλγία και ξυπνούν όμορφες αναμνήσεις από τις αυλές των γιαγιάδων μας.

#2. Ένα ανθεκτικό χαλί ή κάλυμμα για το δάπεδο

Ένα ανθεκτικό χαλί από ψάθα ή fake grass θα συμπληρώσει τη διακόσμηση, «δένοντας» αισθητικά όλα τα έπιπλα που βρίσκονται στο μπαλκόνι, είτε είναι καναπέδες εξωτερικού χώρου είτε απλά δύο μεταλλικές καρέκλες με ένα τραπεζάκι του καφέ.

#3. Μία κρεμαστή πολυθρόνα

Αν έχετε αρκετό χώρο, προτιμήστε μία κρεμαστή πολυθρόνα ή ακόμα και κρεμαστό καναπέ. Εκτός του ότι είναι εντυπωσιακή, είναι και πρακτική, αφού κάποιος μπορεί να κάθεται στην πολυθρόνα αντικριστά με κάποιον άλλον και να συνομιλούν.

#4. Μαξιλάρια δαπέδου

Τα μαξιλάρια δαπέδου είναι ένα αντικείμενο πολλαπλών χρήσεων, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κάθισμα, ως στήριγμα πλάτης ή απλώς ως διακοσμητικό. Οικονομικά και cozy, τα μαξιλάρια θα «ζεστάνουν» τον χώρο σας και θα προσθέσουν στην ομορφιά του.

5#. Διακοσμητικά φωτάκια

Η εικόνα πραγματικά θα ολοκληρωθεί, όταν προστεθεί ο κατάλληλος φωτισμός. Με φωτάκια εξωτερικού χώρου, το μπαλκόνι σας θα γίνει πιο ατμοσφαιρικό και θα θυμίζει περισσότερο μικρό μπαρ ή roof garden. Προσέξτε μόνο τα φωτάκια να είναι κατάλληλα και αρκετά ανθεκτικά για εξωτερικό χώρο.

Ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις στον καινούργιο σας χώρο!