To υαλουρονικό οξύ είναι ένα πολύ αποτελεσματικό και δημοφιλές υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως στις θεραπείες της πλαστικής χειρουργικής και δερματολογίας, καθώς έχοντας ενυδατικές και αναπλαστικές ιδιότητες χρησιμοποιείται ως filler για τη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας, το γέμισμα των ρυτίδων και τη διαμόρφωση του σχήματος του προσώπου και των χειλιών.

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα κυρίως στο δέρμα, στις αρθρώσεις, στο συνδετικό ιστό και στα μάτια, καθώς λειτουργεί ως βασικό στοιχείο ενυδάτωσης. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί ως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό διατηρώντας έτσι την υγρασία και την ελαστικότητα των ιστών. Στις αρθρώσεις και στα μάτια δρα ως λιπαντικό, ενώ επιπλέον συμβάλλει στην επούλωση τραυμάτων, προστατεύει από φλεγμονές και διατηρεί τη δομική ακεραιότητα του δέρματος.

Το πρόβλημα είναι πως με το πέρασμα του χρόνου το υαλουρονικό στο σώμα μας μειώνεται, επηρεάζοντας τόσο το κολλαγόνο όσο και την ελαστίνη της επιδερμίδας, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται λεπτό, ξηρό και να χάνει τον όγκο και τη σφριγηλότητά της. Έτσι, οι πλαστικοί χειρουργοί και οι δερματολόγοι είναι οι κατάλληλοι γιατροί για να απευθυνθείτε εάν θέλετε να βάλετε ενέσιμο υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπό σας για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να αποκτήσει ξανά τις ιδιότητες που αυτό προσφέρει.

Πώς χρησιμοποιείται

Μπορείτε να γεμίσετε τις ρυτίδες, τα χείλη, να κάνετε πιο έντονα τα ζυγωματικά σας, να το χρησιμοποιήσετε όπου νιώθετε ότι το έχετε ανάγκη.

Πώς γίνεται

Η έγχυση γίνεται με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας και η ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί αποφασίζεται από κοινού με το γιατρό, σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες και τα θέλω σας.

Πόσο διαρκεί

Το αποτέλεσμά του διαρκεί από 6 έως 12 μήνες.

Πόσο ασφαλές είναι

Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ ασφαλές υλικό. Καθώς το υαλουρονικό που χρησιμοποιείται από τους γιατρούς είναι δομικά πολύ κοντά σε αυτό που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα, οι αλλεργικές αντιδράσεις και οι παρενέργειες είναι σπάνιες. Σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις και συνήθως αν η ποιότητα του υλικού δεν είναι καλή μπορεί να προκαλέσει κοκκιώματα. Κατά τα άλλα η ερυθρότητα ή η ευαισθησία στο δέρμα υποχωρούν αμέσως.