Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η μετάβαση από τον χειμώνα στο καλοκαίρι μάς ωθεί να στραφούμε σε πιο φωτεινά και ζεστά χρώματα για τα μαλλιά μας. Η επιλογή ανοιχτών και γλυκών αποχρώσεων ταιριάζει τέλεια με την sunkissed επιδερμίδα μας. Ενώ το platinum blonde παρέμεινε για χρόνια η πρώτη επιλογή μας στα ξανθά, και ενώ το καλοκαίρι του 2023 ήταν το καλοκαίρι του φωτεινού Barbie blonde, φέτος η τάση υπαγορεύει ακόμα πιο ζεστούς και αμμώδεις τόνους στα μαλλιά.

Το «desert blonde» έχει ήδη κερδίσει την προτίμηση πολλών αγαπημένων μας it girls, με πρώτες και καλύτερες την Zendaya και την Lana Del Rey. Το ξανθό της άμμου βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του φάσματος μεταξύ ψυχρών και θερμών αποχρώσεων του ξανθού και δεν μοιάζει ακριβώς ούτε με το χρυσαφί μελί ξανθό, αλλά ούτε και με το σταρένιο. Σύμφωνα με την hair colorist της Lana Del Rey, όπως δήλωσε στο περιοδικό Byrdie, η σταρ έδωσε το όνομα «desert sand» στην απόχρωση των μαλλιών της, καθώς της θύμισε την καυτή άμμο της ερήμου.

Γιατί να τολμήσουμε αυτή την απόχρωση και πώς θα πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα;

Το καλύτερο χαρακτηριστικό αυτής της απόχρωσης είναι ότι ταιριάζει σε όλους τους τόνους δέρματος. Σύμφωνα με τους φυσικούς τόνους του δέρματός μας και τη βάση των μαλλιών μας, ο κομμωτής θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να προσαρμόσει το χρώμα σε εμάς. Καθώς το χρώμα αυτό δεν είναι ομοιόμορφο, ο hair colorist θα επιλέξει ανάμεσα σε πιο ανοιχτές ή πιο σκούρες ανταύγειες για να εξασφαλίσει το ιδανικό αποτέλεσμα. Μάλιστα το γεγονός ότι το χρώμα δεν είναι ομοιόμορφο σημαίνει ότι θα είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, αφού θα ξεχωρίσει για το παιχνίδισμα που θα κάνει με τις ακτίνες του ηλίου.

Στην περίπτωση που η βάση των μαλλιών μας είναι αρκετά σκούρα θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς η επεξεργασία θα γίνει σταδιακά με τα βήματα που θα μας προτείνει ο κομμωτής, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα μαλλιά μας. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι, όπως όλα τα ξανθά, έτσι και το «desert blonde» αποτελεί μία επιλογή που θα χρειαστεί σωστή συντήρηση και φροντίδα από μέρους μας, ώστε να διατηρήσουμε το χρώμα, αλλά και την υγεία των μαλλιών μας στο 100%.