Το ιδανικό μανικιούρ είναι αυτό που θα προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με όσο το δυνατόν λιγότερη φθορά στα νύχια. Πόσο κοντά βρισκόμαστε; Όπως φαίνεται, πλησιάζουμε αρκετά, ειδικά με την νέα τεχνική που ονομάζεται dip powder μανικιούρ και υπόσχεται πως θα αντικαταστήσει τόσο το ημιμόνιμο μανικούρ όσο και το τζελ, καθώς εξασφαλίζει μέγιστη διάρκεια χωρίς λάμπα UV LED.

Ήδη πρόκειται για μια εξαιρετικά δημοφιλή τεχνική στις ΗΠΑ, η οποία είναι λιγότερο βλαβερή για τα νύχια και μπορείτε εύκολα να την εφαρμόσετε στο σπίτι σας καθώς, όπως είπαμε, δεν απαιτείται χρήση λάμπας UV LED. Oυσιαστικά αυτό που προκαλεί το εφέ διάρκειας είναι πως πάνω στα νύχια τοποθετείται μια ειδική πούδρα με χρώμα, η οποία ωστόσο δεν βλάπτει την επιφάνεια των νυχιών.

Πώς επιτυγχάνεται η τεχνική dip powder

Aρχικά γίνονται τα βήματα που ακολουθούνται και στο απλό μανικιούρ, δηλαδή κόβονται τα πετσάκια, λιμάρονται τα νύχια και δίνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έπειτα, εφαρμόζεται πάνω στη βάση των νυχιών η βάση που στη συνέχεια θα απορροφήσει την ειδική πούδρα. Στη συνέχεια, τοποθετείται στα νύχια η ειδική πούδρα που περιέχει χρώμα από πολυμερή και ρητίνη, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, ακολουθώντας τη διαδικασία του dipping. Κάθε φορά αφαιρείται η περιττή ποσότητα και μετά από περίπου 5 λεπτά και αφού το προϊόν έχει σταθεροποιηθεί, η διαδικασία συνεχίζεται με έναν ενεργοποιητή που σκληραίνει το προϊόν στην επιφάνεια των νυχιών. Το τελευταίο βήμα περιλαμβάνει το πέρασμα ενός top coat για περισσότερη λάμψη. Το μανικιούρ dip powder υπόσχεται διάρκεια πέντε εβδομάδων και για την αφαίρεσή του πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό, καθώς, αν δεν γίνει σωστά, το ανθεκτικό υλικό μπορεί να βλάψει την κερατίνη των νυχιών σας.

Σε τι διαφέρει αυτή η τεχνική από το ημιμόνιμο μανικιούρ;

H βασική διαφορά του ημιμόνιμου μανικιούρ και του τζελ από το dip powder είναι πως τα πρώτα δυο επιτυγχάνονται με τη χρήση λάμπας UV LED, ενώ το τρίτο δεν την περιλαμβάνει στη διαδικασία. Το ημιμόνιμο μανικιούρ και το τζελ μπορεί με την παρατεταμένη χρήση τους να βλάψουν τα νύχια ή ακόμα και τη γενικότερη υγεία του ατόμου, καθώς η επίδραση της λάμπας στον οργανισμό μας βρίσκεται ακόμη υπό επιστημονική διερεύνηση. Ωστόσο, όλες οι παραπάνω τεχνικές καλό θα είναι να γίνονται από ειδικό και να μην τις επιχειρούμε μόνες μας αφού δεν είμαστε εκπαιδευμένες. Κάτι βασικό που πρέπει να προσέξετε είναι πως η εφαρμογή της πούδρας δεν πρέπει να γίνεται με το να βουτάτε τα δάκτυλά σας μέσα στο βάζο, εκτός αν πρόκειται για μιας χρήσης, αλλά με τη μεταφορά της πούδρας με ειδικό αποστειρωμένο εργαλείο πάνω στα νύχια από το βάζο.