Θα μπορούσατε να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό το τόσο σημαντικό που θα πρέπει να προσέξετε εσείς που κάνετε απλό μανικιούρ, καθώς είναι το πιο αθώο από τα υπόλοιπα, δηλαδή το ημιμόνιμο και τα τεχνητά νύχια. Ως γνωστό, στο απλό μανικιούρ, δεν χρησιμοποιείται ούτε λάμπα με ακτινοβολία, ούτε βαριά υλικά παρά μόνο απλό βερνίκι, ωστόσο και πάλι υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξετε.

Αν θυμηθείτε βήμα προς βήμα το απλό μανικιούρ, θα ανασύρετε στη μνήμη σας πως περιλαμβάνει περιποίηση των παρανυχίδων, δηλαδή η τεχνίτρια κόβει τα πετσάκια τριγύρω από τα νύχια καθώς είναι νεκρός ιστός, άρα άχρηστα. Όπως έχουμε πει σε άλλο άρθρο, αυτό είναι εντελώς ακίνδυνο και μάλιστα η αφαίρεσή τους αφήνει τα νύχια να αναπνεύσουν και να φανεί πιο καθαρά η βάση τους.

Εδώ όμως έρχεται η βασική λεπτομέρεια την οποία πρέπει να προσέξουμε αν ζητήσουμε απλό μανικιούρ: Πριν η τεχνίτρια κόψει τα πετσάκια από τα νύχια μας, πρέπει να βυθίσει τα δάχτυλά μας σε ένα μπολ με νερό, ώστε αυτά να βραχούν, να μαλακώσουν και να τα κόψει αφού έχουν μουλιάσει.

Αν τυχόν λοιπόν πάτε σε ένα nail salon και δεν δείτε ένα μπολ με νερό δίπλα σας προτού η τεχνίτρια ξεκινήσει τη διαδικασία της αφαίρεσης των παρανυχίδων, αυτό αποτελεί red flag για το μανικιούρ σας και καλό είναι να το ζητήσετε.

Γιατί πρέπει να ζητάτε το μούλιασμα των χεριών σας σε νερό πριν από το μανικιούρ

Το μούλιασμα των χεριών πριν από το μανικιούρ είναι μια κλασική πρακτική που προσφέρει πολλά οφέλη για την προετοιμασία και την υγεία των νυχιών και του δέρματος γύρω από αυτά. Βοηθά να μαλακώσουν τα επωνύχια και το δέρμα γύρω από τα νύχια, διευκολύνοντας την αφαίρεση ή την ώθηση των επωνυχίων χωρίς να προκαλείται πόνος ή τραυματισμός.

Το νερό ενυδατώνει το δέρμα, κάνοντας τα χέρια να φαίνονται και να αισθάνονται πιο απαλά και υγιή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχετε ξηρό δέρμα ή τραχιά επιδερμίδα γύρω από τα νύχια. Το μούλιασμα βοηθά να αφαιρεθούν οι ακαθαρσίες και τα κατάλοιπα από τα νύχια και το δέρμα. Είναι μια καλή ευκαιρία για να καθαριστούν τα νύχια από τυχόν υπολείμματα βερνικιού, βρωμιά ή λάδια.

Όταν τα νύχια είναι μαλακά από το μούλιασμα, είναι πιο εύκολο να λιμαριστούν και να διαμορφωθούν στο επιθυμητό σχήμα χωρίς να σπάνε ή να τραυματίζονται. Μετά το μούλιασμα, το δέρμα και τα νύχια είναι πιο δεκτικά σε προϊόντα περιποίησης, όπως λάδια επωνυχίων ή ενυδατικές κρέμες, τα οποία απορροφώνται καλύτερα και προσφέρουν μεγαλύτερη ενυδάτωση και θρέψη.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι είναι μια ευχάριστη και χαλαρωτική διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και της έντασης. Είναι μια καλή στιγμή για να αφιερώσετε λίγα λεπτά στην αυτοφροντίδα και να απολαύσετε τη διαδικασία του μανικιούρ.

Το μούλιασμα των χεριών πριν από το μανικιούρ είναι μια σημαντική προετοιμασία που διευκολύνει την περιποίηση των νυχιών και του δέρματος, προσφέροντας παράλληλα ενυδάτωση, καθαριότητα και χαλάρωση. Ενσωματώνοντας αυτό το βήμα στη ρουτίνα του μανικιούρ σας, μπορείτε να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα.