Ανέκαθεν κυκλοφορεί εκεί έξω ένα ερώτημα για το οποίο οι απόψεις ποικίλλουν και αφορά στο αν τελικά το καλοκαίρι επιτρέπεται ή όχι να χτυπάμε ένα καινούριο τατουάζ. Η απάντηση τελικά δεν είναι ένα απλό ναι ή όχι, αλλά περισσότερο πολύπλοκη και εμείς ρωτήσαμε την Ιφιγένεια Καράγεωργα, την αγαπημένη μας «Pearl» από το Sake Tattoo Studio να μας λύσει όλες τις σχετικές απορίες.

Αν λοιπόν θέλουμε οπωσδήποτε να κάνουμε ένα τατουάζ τους θερινούς μήνες, ποια είναι όλα αυτά που πρέπει να προσέξουμε ώστε να γίνει με ασφάλεια και να μην μας δημιουργηθούν προβλήματα;

«Υπάρχει σοβαρός λόγος που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αν αποφασίσουμε να κάνουμε ένα καινούριο τατουάζ το καλοκαίρι και αυτός είναι πως το δέρμα πρέπει να επουλωθεί σωστά, ώστε να μην υπάρξουν αλλοιώσεις στο τατουάζ (πχ. να βγει θολό ή να έχει κενά), αλλά το βασικότερο είναι να μην υπάρξει κάποια μόλυνση καθώς πρόκειται για μια ανοιχτή πληγή και η θάλασσα καθώς και η άμμος έχουν βακτηρίδια και μύκητες, ο ήλιος και το χλώριο θα το κάψουν, επομένως γενικά δεν μπορείς να κάνεις ένα νέο τατουάζ και να συμπεριφέρεσαι σαν να μην έχεις κάνει» λέει η «Pearl.»

Kαι συνεχίζει: «Ωστόσο, ο χρόνος επούλωσης- που ποικίλλει ανάλογα με το τατουάζ που κάναμε και τον οργανισμό μας – παίζει ρόλο για το πότε θα μπορέσουμε να βγούμε με ασφάλεια στον ήλιο και να πάμε στη θάλασσα. Συνήθως αυτός ο χρόνος είναι περίπου τρεις εβδομάδες. Αν μιλάμε για ένα micro fine line tattoo, σίγουρα δε χρειάζεται τόσο πολλές ημέρες για να επουλωθεί, θέλει περίπου δέκα ημέρες. Αν όμως μιλάμε για ένα μεγάλο τατουάζ που ο τραυματισμός στο δέρμα είναι μεγάλος, τότε εκεί πρέπει να περιμένουμε 20 μέρες πριν εκθέσουμε τον εαυτό μας στον ήλιο και στη θάλασσα.»

«Συμπερασματικά λοιπόν θα λέγαμε πως κάποιος μπορεί να κάνει ένα tattoo το καλοκαίρι αρκεί να ξέρει πως θα πρέπει να θυσιάσει για δέκα με είκοσι μέρες τα μπάνια του και στη συνέχεια αφού επουλωθεί το δέρμα του μπορεί να κάνει ότι θέλει. Το να ιδρώσει δεν παίζει ρόλο, παρά μόνο η επαφή του τραυματισμένου δέρματος με τον ήλιο, την άμμο, τη θάλασσα και το χλώριο. Το ότι θα χρησιμοποιεί αντιηλιακό πρέπει να είναι δεδομένο. Αν κάποιος ξέρει ότι οι διακοπές του θα είναι τον Αύγουστο, μπορεί να κάνει ένα τατουάζ τον Ιούλιο χωρίς κανένα πρόβλημα» καταλήγει η Ιφιγένεια.

«Κάποιες συμβουλές για να έχετε μια καλή διαδικασία επούλωσης του τατουάζ σας το καλοκαίρι είναι να πίνετε πολύ νερό για να ενυδατώνεται ο οργανισμός σας εκ των έσω, μια καλή ενυδατική κρέμα, να φοράτε ρούχα που να το καλύπτουν ώστε να το προστατεύετε από την ηλιακή ακτινοβολία και αν βρίσκεται σε σημείο που δε μπορείτε να το κρύψετε τότε χρησιμοποιήστε ένα πολύ καλό αντιηλιακό» λέει η «Pearl» και νομίζουμε πως πλέον έχετε όλες τις απαντήσεις.