Οι καφέ κηλίδες της επιδερμίδας αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του skincare, το οποίο έχει κατά καιρούς απασχολήσει πολλές από εμάς. Για τον λόγο αυτό, ίσως ήδη γνωρίζουμε τα αγαπημένα συστατικά των δερματολόγων για την αντιμετώπισή τους. Κάποια από αυτά είναι τα AHA, η βιταμίνη C και η ρετινόλη, ενώ η δράση τους μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική και να προσφέρει φωτεινότητα στο δέρμα, απαλείφοντας σταδιακά τις καφέ κηλίδες.

Φυσικά, ό,τι προϊόν και να χρησιμοποιήσουμε, το πιο σημαντικό και αναντικατάστατο βήμα στην skincare ρουτίνα μας είναι και θα παραμείνει το αντηλιακό. Το νούμερο ένα μυστικό, για να αποφύγουμε τον σχηματισμό των καφέ κηλίδων αλλά και πολλών άλλων παρενεργειών από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, είναι η καθημερινή και σωστή εφαρμογή του αντηλιακού μας. Ανεξαρτήτως εποχής και παραμονής μας σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους, το αντηλιακό είναι αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ να εφαρμόσουμε σε πρόσωπο και σώμα.

Ακόμα και αν εφαρμόζουμε αντηλιακό καθημερινά πριν βγούμε από το σπίτι, μία λεπτομέρεια, η οποία είναι καθοριστική για την αποφυγή σχηματισμού καφέ κηλίδων, μπορεί να μας ξεφύγει. Η λεπτομέρεια αυτή έχει να κάνει κυρίως με τον χρόνο παραμονής μας στο σπίτι μέχρι να προλάβει να απορροφηθεί σωστά το αντηλιακό από την επιδερμίδα μας. Κάθε πρωί χρειάζεται να εφαρμόζουμε αντηλιακό 30 λεπτά πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο, ώστε να έχουμε εξασφαλίσει τη σωστή απορρόφησή του. Η ιδανική ποσότητα για το πρόσωπό μας είναι δύο δάχτυλα αντηλιακού. Δεν ξεχνάμε να εφαρμόζουμε ξανά αντηλιακό κάθε δύο ώρες, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης μας στον ήλιο. Έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουρες ότι τηρούμε σωστά και ολοκληρωμένα την top skincare συμβουλή. Φυσικά ακούμε και συμβουλευόμαστε τον δερματολόγο μας για πιο εξατομικευμένες συμβουλές για τη δική μας επιδερμίδα.

Τι κάνουμε αν ήδη έχουν σχηματιστεί καφέ κηλίδες στο δέρμα μας;

Το τέλειο φυσικό συστατικό για τις καφέ κηλίδες στο δέρμα μας δεν είναι άλλο από την απόλυτα ενυδατική και δροσιστική Aloe Vera. Πέρα από τις αντιφλεγμονώδεις δράσεις της, η Aloe Vera μπορεί να μας βοηθήσει και στην αντιμετώπιση των καφέ κηλίδων της επιδερμίδας. Και σε αυτό το σημείο φυσικά δεν ξεχνάμε να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας για μία πιο εμπεριστατωμένη γνώμη.