Αν και τα μάτια και τα χείλη είναι τα πρώτα σημεία που θα προσέξει κάποιος στο πρόσωπό μας, το μακιγιάζ μας μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο μόνο αν έχει γίνει σωστή και στρατηγική τοποθέτηση και των υπολοίπων προϊόντων makeup. Το ρουζ είναι ένα από αυτά και ενώ αποτελεί μία διακριτική προσθήκη στο συνολικό μακιγιάζ μας, είναι αυτό που θα κάνει τελικά τη διαφορά ανάμεσα σε ένα αρμονικό και σε ένα ασύνδετο makeup look.

«Πατώντας» πάνω στη βάση που δημιουργούν το foundation και το concealer, το ρουζ έρχεται να χαρίσει νεανική και φρέσκια όψη. Τα tips που χρειάζεται να ακολουθήσουμε για το τέλειο αποτέλεσμα είναι λίγα και απλά, κι όμως η διαφορά, αν τα εφαρμόσουμε όλα, γίνεται αμέσως αισθητή. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά.

Σωστή επιλογή της υφής του ρουζ

Όπως είναι γνωστό, το ρουζ είναι ένα προϊόν το οποίο διατίθεται σε διαφορετικές μορφές στην αγορά. Ανάλογα με το εφέ που θέλουμε να δημιουργήσουμε, τον τύπο του δέρματός μας, αλλά και την αίσθηση που προτιμάμε να έχουμε από το makeup μας, θα διαλέξουμε και την αντίστοιχη μορφή ρουζ. Αν, για παράδειγμα, θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στις ποσότητες που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να επιλέξουμε υγρό ρουζ, το οποίο μας επιτρέπει να προσθέσουμε επιπλέον στρώσεις με ευκολία. Αν στοχεύουμε σε ένα ήρεμο και καθημερινό no-makeup look, το κρεμώδες ρουζ είναι η καλύτερη επιλογή, ενώ, αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα, τότε είναι καλύτερο να επιλέξουμε το κλασικό ρουζ σε μορφή πούδρας.

Layering και συνδυαστική σκέψη

Το μυστικό στο makeup είναι να μπορούμε να σκεφτούμε out of the box και να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε συνδυαστικά και με τρόπους που θα μας δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει. Για να «κλειδώσουμε» το ρουζ μετά την εφαρμογή του και να παρατείνουμε τη διάρκεια του makeup look μας, θα χρειαστεί απλά να εφαρμόσουμε ρουζ με κρεμώδη υφή και έπειτα να περάσουμε από πάνω ρουζ σε μορφή πούδρας. Κάτι ακόμα που αξίζει να δοκιμάσουμε είναι να ανακατέψουμε ρουζ διαφορετικών αποχρώσεων για να πάρουμε ένα custom αποτέλεσμα, που θα μας ταιριάζει καλύτερα ή θα μας δώσει περισσότερες σκιάσεις στο πρόσωπο.

Το σημείο της εφαρμογής είναι το κλειδί

Μπορεί να έχετε ήδη δει πολλά βίντεο στο ίντερνετ τα οποία εξηγούν και παρουσιάζουν τα διαφορετικά αποτελέσματα μεταξύ δύο ξεχωριστών τοποθετήσεων ρουζ στο ίδιο πρόσωπο. Το ένα μπορεί να δείχνει πιο στρογγυλό, ενώ το άλλο να φαίνεται πως έχει πιο έντονες γωνίες. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που θα εφαρμόσουμε το ρουζ. Εκτός από τα μήλα, το ρουζ μπορεί να εφαρμοστεί στα ζυγωματικά, στους κροτάφους ή ακόμα και τη μύτη. Ένα τελευταίο trend, μάλιστα, θέλει το ρουζ φορεμένο σε σχήμα W, το οποίο θα ξεκινάει στα ζυγωματικά και θα καταλήγει στη μύτη.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα διαφορετικών εφαρμογών ρουζ:

@alejayofficial

Did you know that the way you apply blush can really enhance your face shape and give you the look you desire? 💄✨ Whether you have a round, square, oval, or heart-shaped face, there’s a method that can really bring out your best features! 😍 Remember, makeup is all about self-expression, so feel free to experiment and find what works best for you. These are just some suggestions to get you started on your blush journey. 💖 #beauty #makeup #blushmakeup #blush #fyp #makeupfyp

♬ original sound – Ale Jay