Το καλοκαίρι μας δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία να ανανεώσουμε το χρώμα των μαλλιών μας. Οι τέσσερις αποχρώσεις που θα δείτε στη συνέχεια μπορούν να ταιριάξουν σε όλες μας, ανάλογα με τη φυσική μας βάση και την απόχρωση του δέρματος μας, και όλες υπακούουν στη λογική του ήπιου ξανοίγματος 1-2 τόνων για τους θερινούς μήνες.

Φυσικά δεν ξεχνάμε να φροντίζουμε τα μαλλιά μας με την απαραίτητη hair routine ανάλογα με το είδος της τρίχας μας, αποφεύγουμε το περιττό styling και οπωσδήποτε χρησιμοποιούμε αντηλιακή προστασία μαλλιών.

#1. Σοκολατί καστανό

Τι καλύτερο για το καλοκαίρι από μία καστανή απόχρωση που θα συνοδεύει το λαχταριστό μαύρισμά μας και τα καστανά μας μάτια; Η απόχρωση αυτή ενδείκνυται για μελαχρινές και σκούρες καστανές που τον χειμώνα έχουν τόνους πιο κοντά στο μαύρο. Όπως είπαμε, το καλοκαίρι ξανοίγουμε 1-2 τόνους, ώστε να μειωθεί η αντίθεση με το δέρμα μας, που είναι χαρακτηριστική τον χειμώνα.

#2. Χρυσαφένιο ξανθό

Το ξανθό που θυμίζει τις ζεστές ακτίνες του ηλίου ήταν, είναι και θα είναι πάντα in, πόσο μάλλον το 2024. Η απόχρωση αυτή ταιριάζει περισσότερο στις ξανθιές, οι οποίες το καλοκαίρι θέλουν να αλλάξουν την απόχρωση του ξανθού τους από το ψυχρό στο πιο θερμό. Εννοείται ότι δεν είναι απαραίτητο το ξανθό να είναι ομοιόμορφο σε όλο το κεφάλι, αλλά μπορεί να γίνει η αγαπημένη τεχνική της κάθε μίας, είτε πρόκειται για ανταύγειες, είτε για balayage, ή κάποια άλλη τεχνική που θα προτείνει ο κομμωτής.

#3. Φυσικό χάλκινο

Τα κόκκινα και τα χάλκινα είναι εντυπωσιακά όλους τους μήνες του χρόνου. Ωστόσο το καλοκαίρι, λόγω της αντανάκλασης του ηλίου πάνω τους, είναι πιο όμορφα από ποτέ. Λόγω της δυσκολίας στη συντήρηση τους για πολλούς λόγους, όπως το μπάνιο στη θάλασσα, τα συχνά λουσίματα και η έκθεση στον ήλιο, μπορείτε να προτιμήσετε μία μέση λύση, πιο κοντά στη φυσική σας βάση και απλά να προσθέσετε χάλκινες ανταύγειες ή μία απόχρωση που δεν θα είναι τόσο εύκολο να ξεβάψει.

#4. Rainbow & Pastel

Για τις πιο τολμηρές, η καλύτερη εποχή για τα χαρούμενα και παιχνιδιάρικα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι το καλοκαίρι. Ειδικά αν έχετε ανοιχτή ξανθιά βάση, τώρα είναι η εποχή για να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε πραγματικά ό,τι χρώμα θέλετε. Μεγάλη προσοχή φυσικά στην προστασία των μαλλιών σας, καθώς είναι γνωστό ότι τα μαλλιά που έχουν δεχθεί μεγάλη τεχνική επεξεργασία είναι πολύ ευαίσθητα στον ήλιο και επιρρεπή στις καιρικές «αντιξοότητες» του καλοκαιριού.