Τo φθινόπωρο είναι εδώ και έχουμε ήδη ξεκινήσει να κοιτάμε και να φοράμε κλειστά παπούτσια. Αδιαμφισβήτητα, τα φλατ είναι αυτά που κάνουν τα βήματά μας πιο ανάλαφρα, γι’ αυτό και τα αγαπάμε λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα. Σε ποια σχέδια ωστόσο θα τα φορέσουμε φέτος;

Οι μπαλαρίνες αποτελούν το hero piece της σεζόν σε τρεις εκδοχές τους: τις mesh, τις animal print, καθώς και αυτές με μεταλλικές λεπτομέρειες και πιο συγκεκριμένα studs. Ακολουθούν τα loafers τόσο στην κλασική εκδοχή τους όσο και σε παραλλαγές και την πεντάδα συμπληρώνουν τα boho clogs.

Mπαλαρίνες mesh

Δεν θα τις φορέσετε μια μέρα με βροχή ή με πολύ κρύο, αλλά καλώς ή κακώς δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα και δυστυχώς δεν βρέχει ειδικά τελευταία, επομένως μάλλον θα τις βάλετε αρκετά. Το mesh διάφανο ύφασμά τους αφήνει το πόδι να φαίνεται και έχουν γίνει ανάρπαστες τόσο στο κλασικό μαύρο χρώμα όσο και σε πιο τολμηρές αποχρώσεις όπως το κόκκινο. Με ένα ζευγάρι mesh μπαλαρίνες θα είστε πάρα πολύ άνετη αλλά και ενημερωμένη στιλιστικά φέτος τον χειμώνα.

Loro Piana Primula Ballet Flat Microfibre 950.00€

Μπαλαρίνες studded

Με λίγο πιο ροκ διάθεση οι μπαλαρίνες με μεταλλικά στοιχεία όπως τα studs εμφανίστηκαν στα πόδια των it girls σε όλες τις εβδομάδες μόδας. Δίνουν ένα twist στο μαύρο χρώμα, μπορούν να είναι δερμάτινες αλλά και διάφανες και ολοκληρώνουν με τον πιο cool τρόπο όλα τα outfit του χειμώνα.

Isabel Marant Belna Ballet Flats 450€

Loafers

Tα αγαπημένα και βολικά loafers είναι επίσης εδώ πάντα διαχρονικά και πιο relevant από ποτέ. Μπορείτε να τα επιλέξετε στην κλασική εκδοχή του μαύρου χρώματος, στο star colour του χειμώνα που είναι το μπορντό, αλλά και σε μια animal print εκδοχή του που θα κάνει σίγουρα τη διαφορά.

Fendi Filo Black leather loafers € 870,00

Μπαλαρίνες animal print

Φέτος το animal print και πιο συγκεκριμένα το λεοπάρ ζει την πιο αναγνωρίσιμη στιγμή του. Το βλέπουμε σε ρούχα, σε αξεσουάρ και σε head to toe σύνολα. To αγαπάμε όλες και δεν υπάρχει πλέον κανένας απολύτως λόγος να διστάζουμε να το φορέσουμε παντού από το πρωί ως το βράδυ.

Dior Ballet Flat Camel Pony Hair Calfskin with Brown Leopard Motif 990€

Clogs

Aν αγαπάτε την bohemian αισθητική, τότε σίγουρα σας αρέσουν τα clogs που αυτή τη σεζόν επέστρεψαν δριμύτερα χάρη στη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chloé, Chemena Kamali. Τα clogs μπορούν να φορεθούν με πολλή άνεση το φθινόπωρο αλλά και τον χειμώνα ειδικά μαζί με τις αγαπημένες σας κάλτσες που φέτος είναι μεγάλη τάση να συνδυάζονται με ανοιχτά παπούτσια.

Chloé Marcie leather and shearling slippers 623€