Mήπως θέλετε να πηγαίνετε στην παραλία και να μπαίνετε στη θάλασσα φορώντας τα κοσμήματά σας; Μπορείτε να το κάνετε, ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχετε, καθώς δεν είναι όλα τα κοσμήματα ιδανικά για επαφή με το αλάτι και μπορεί να χαλάσουν.

Με αφορμή μια ανάρτηση που ανέβηκε στον λογαριασμό του brand κοσμημάτων Τartarooga και δίνει μερικές συμβουλές για το ποια κοσμήματα μπορείτε να επιλέξετε για την παραλία, φτιάξαμε τον παρακάτω οδηγό, ώστε να πάτε bejeweled στην ακροθαλασσιά, χωρίς να φθαρούν τα bijoux.

Κοσμήματα που μπορείτε να φορέσετε στη θάλασσα

#1. Από ανοξείδωτο ατσάλι: Είναι ανθεκτικά στο αλμυρό νερό και την υγρασία, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για τη θάλασσα.
#2. Από τιτάνιο: Εξαιρετικά ανθεκτικό και αντιδιαβρωτικό, το τιτάνιο είναι καλό για παραθαλάσσιες δραστηριότητες.
#3. Πλαστικά κοσμήματα: Τα κοσμήματα από πλαστικό δεν διαβρώνονται και είναι ιδανικά για την παραλία.
#4. Σιλικόνη: Ελαφριά και ανθεκτικά, τα κοσμήματα από σιλικόνη είναι επίσης κατάλληλα για θαλάσσιες δραστηριότητες.

Κοσμήματα που πρέπει να αποφύγετε στη θάλασσα

#1. Από ασήμι: Το αλμυρό νερό μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό και διάβρωση στο ασήμι.
#2. Από χρυσό: Αν και ο χρυσός είναι γενικά ανθεκτικός, το αλμυρό νερό μπορεί να τον θαμπώσει και να επηρεάσει την εμφάνισή του, ειδικά αν έχει άλλες προσμείξεις.
#3. Με πολύτιμες πέτρες: Το αλμυρό νερό μπορεί να βλάψει ορισμένες πολύτιμες πέτρες και να χαλαρώσει τις ρυθμίσεις τους.
#4. Κοσμήματα με οργανικά υλικά: Μαργαριτάρια, κοράλλια και άλλες οργανικές πέτρες μπορούν να καταστραφούν από το αλμυρό νερό.

Στην πισίνα μην φορέσετε καθόλου κοσμήματα, καθώς το χλώριο μπορεί να αποβεί καταστροφικό.

Βeach tips

Ξεπλύνετε τα κοσμήματα μετά τη θάλασσα: Εάν φοράτε κοσμήματα στη θάλασσα, ξεπλύνετέ τα με γλυκό νερό μετά, για να απομακρύνετε το αλάτι και την άμμο.
Αποθηκεύστε τα σωστά: Φροντίστε να αποθηκεύετε τα κοσμήματά σας σε ένα ασφαλές μέρος, όταν δεν τα φοράτε, ειδικά στην παραλία.
Απλές και minimal επιλογές: Προτιμήστε πιο απλά και ανθεκτικά σχέδια που δεν θα σας ανησυχήσουν με τυχόν φθορές.