H Angelina Jolie, εκτός από την ενασχόλησή της με την υποκριτική, διαθέτει πλέον και το δικό της brand βιώσιμης μόδας, το Atelier Jolie. Σε μία από τις αναρτήσεις της στο Instagram του brand, η ηθοποιός φαίνεται να συνομιλεί μαζί με το γιο της, Pax Jolie-Pitt, και τον Ιάπωνα καλλιτέχνη Mitsugu Sasaki.

Στη φωτογραφία, η Jolie φοράει ένα από τα κομμάτια που προέκυψαν από τη μεταξύ τους συνεργασία, ένα patchwork denim πουκάμισο σε δύο αποχρώσεις, το οποίο συνδυάζει με μια μάξι φούστα στο χρώμα της σαμπάνιας, ενώ έχει τα μαλλιά της πιασμένα σε ένα κομψό ponytail και φορά κόκκινο κραγιόν. Στη λεζάντα, η Jolie γράφει ότι οι δημιουργίες του Mitsugu Sasaki «γεννήθηκαν από την αγάπη για τα παλιά υφάσματα και είναι επηρεασμένες από τη μέθοδο ραπτικής Sashiko», καθώς και πως «ό,τι φτιάχνει βασίζεται στην ιδέα του να προσθέτει αξία στα ρούχα που κάποτε είχαν απορριφθεί, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υφάσματα από την Ιαπωνία και το Παρίσι, μερικά από τα οποία είναι άνω των 100 ετών». Εμείς όμως θα εστιάσουμε στο τζιν πουκάμισό της και θα ξαναθυμηθούμε αυτό το πολυαγαπημένο κομμάτι.

Λίγα λόγια για το τζιν πουκάμισο

Το τζιν πουκάμισο παραμένει ένα βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας, αγαπητό για την ανθεκτικότητα και την ευελιξία του. Μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλές διαφορετικές περιστάσεις και στιλ, καθιστώντας το εξαιρετική επένδυση για κάθε ντουλάπα.

Όπως και το παντελόνι, το τζιν πουκάμισο φορέθηκε αρχικά από εργάτες του 19ου αιώνα, για να γίνει δημοφιλές στην αμερικανική νεολαία, τις δεκαετίες του 1950 και 1960, ως σύμβολο αντίστασης και ανεξαρτησίας. Έκτοτε δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα.

Συνδυάστε το με ένα τζιν παντελόνι για ένα double denim look. Προσθέστε αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια για μια casual εμφάνιση. Φορέστε το ανοιχτό πάνω από ένα λευκό T-shirt και συνδυάστε το με σορτς για μια καλοκαιρινή εμφάνιση. Συνδυάστε το με ένα παντελόνι chinos και loafers για ένα κομψό, αλλά χαλαρό ντύσιμο. Αν είναι αρκετά μακρύ, μπορεί να φορεθεί ως φόρεμα, βάζοντας μια ζώνη στη μέση για να τονίσετε τη σιλουέτα.

Το denim είναι πολύ ανθεκτικό και διαρκεί για χρόνια, είναι άνετο και ιδανικό για καθημερινή χρήση. Αν και το ύφασμα μπορεί να αποδειχθεί πιο βαρύ απ’ όσο επιτρέπει το ζεστό καλοκαίρι της Ελλάδας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μπει στη βαλίτσα των διακοπών για να σας προστατεύσει από την παραθαλάσσια νυχτερινή υγρασία.

Θα το βρείτε σε ουκ ολίγα σχέδια και χρώματα, από κλασικά μέχρι ξεθωριασμένα, με μπαλώματα ή κεντήματα, οι δικές μας προτάσεις όμως επικεντρώνονται σε διαχρονικά σχέδια που θα μπορείτε να φοράτε για πολλά χρόνια.

Tι μπορείτε να αγοράσετε

Πουκάμισο Z1975 Nτένιμ Zara 22,95€
Κοντό Πουκάμισο Z1975 Ντένιμ Zara 29,95€
Πουκάμισο Denim Tσέπες Mango 29,99€
Τζιν πουκάμισο H&M 29,99€
Τζιν Πουκάμισο Feather Soft H&M 29,99 €