Οι νύφες λένε «ναι» στα αντισυμβατικά νυφικά. Διακοσμημένο με φτερά και πολύτιμους λίθους , η μη παραδοσιακή ενδυμασία γάμου είναι η τελευταία τάση που σαρώνει στις Εκκλησίες αλλά και τις πασαρέλες. Κοκτέιλ φορέματα και ολόσωμες φόρμες έχουν μεταμορφώσει τις νύφες σε ένα αξέχαστο όραμα ομορφιάς.

Ανυπομονώντας να ξεχωρίσουν, οι νύφες ξεφεύγουν από τα blasé ballgowns και επιλέγουν φορέματα που ταιριάζουν στη σύγχρονη γυναίκα. «Γενικά, το λευκό νυφικό, για ορισμένες γυναίκες, θεωρείται λίγο παλιομοδίτικο και συντηρητικό», είπε η Ranu Coleman, επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας νυφικών Azazie, στην The Post.

«Πιστεύω ότι πολλές γυναίκες αφήνουν πίσω τις πιο παραδοσιακές εμφανίσεις», πρόσθεσε η Κόουλμαν, ο οποία έχει δει ένα πλήθος νεόνυμφων να προσθέτουν μια λαμπερή λεπρομέρεια της προσωπικότητάς τους στα φορέματά τους. «Και νομίζω ότι εκφράζουν πολλά μέσα από αυτό με το νυφικό τους».

H Kennedy Bingham, ειδικός σε νυφικά στο Λος Άντζελες, σημείωσε ότι «αυτή η τάση δεν είναι φευγαλέα – οι σχεδιαστές επιτέλους αναγνωρίζουν τις ανάγκες των πελατών τους».

«Νομίζω ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο βλέπουμε περισσότερες νύφες να φορούν αντισυμβατικά νυφικά είναι απλώς επειδή υπάρχουν περισσότερες επιλογές», είπε η Bingham στην The Post.

Η βιομηχανία νυφικών, η οποία ήταν από καιρό τόσο «παραδοσιακή», σύμφωνα με την Coleman, αναγκάζεται να ακολουθεί τις τάσεις και να εξυπηρετεί μια ποικιλία από νύφες. Πολλές από αυτές τις «τάσεις» δεν είναι πραγματικά τάσεις – είναι πράγματα που οι νύφες ήθελαν εδώ και χρόνια και δεν μπορούσαν ποτέ να βρουν», πρόσθεσε η Bingham, ο οποίος έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ακόλουθους στο TikTok.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί το… ανορθόδοξο στυλ δεν προορίζεται για την πασαρέλα. Στο TikTok, η ετικέτα #nontraditionalweddingdress έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 18 εκατομμύρια προβολές, καθώς οι στυλίστες και οι μέλλουσες νύφες παρουσιάζουν μαύρα φορέματα αλλά και κάπως πιο «γυμνά» αφήνοντας πίσω το … ξεπερασμένο λευκό.

Μία γυναίκα επέλεξε και φόρεσε ένα μωβ φόρεμα με σκίσιμο μέχρι τους μηρούς και τρισδιάστατα λουλουδάτα μοτίβα, ενώ μία άλλη μοντέρνα νύφη επέλεξε και φόρεσε ένα λιλά παντελόνι και ένα ασορτί πέπλο. Οι ασυνήθιστες τάσεις έχουν σαρώσει τη βιομηχανία νυφικών. Από τα αταίριαστα φορέματα των παράνυμφων μέχρι τις εντυπωσιακές δεύτερες εμφανίσεις, οι σύγχρονες νύφες εγκαταλείπουν την παράδοση για μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση την ξεχωριστή ημέρα τους.

«Απλώς λέει πολλά για τη νύφη όσον αφορά τη γνώμη που έχει για τον εαυτό της», είπε η Coleman. «Νομίζω, πως έτσι δείχνουν περισσότερο την ατομικότητά και την πραγματική τους προσωπικότητά » συμπλήρωσε.