Τα αχλάδια γεμιστά με μαρμελάδα μπορούν να σερβιριστούν είτε μόνα τους σαν γλυκό αλλά είναι και τέλειο συνοδευτικό για  γαλοπούλα ή μαγειρεμένο κυνήγι.

Υλικά(για 6-8 μερίδες):
5 αχλάδια(καλύτερα σκληρά)
2φλ. Τσαγιού λευκό κρασί
1φλ. Τσαγιού μαρμελάδα από μούρα

Εκτέλεση:
Καθαρίστε τα αχλάδια από τη φλούδα κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια.

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί μόλις πάρει βράση ρίχνετε μέσα τα αχλάδια.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν χωρίς να λιώσουν.

Τα βγάζετε από το κατσαρολάκι και τα γεμίζετε στο κέντρο με μαρμελάδα.