Μία από τις τάσεις στο χώρο της ομορφιάς και της περιποίησης των μαλλιών που κερδίζει τις εντυπώσεις των γυναικών, ακόμη κι αν από κάποιες χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι το νερό ρυζιού.

Υπάρχουν, λοιπόν, επιστημονικοί λόγοι, πέρα από τις παραδοσιακές τεχνικές και τους πρακτικούς λόγους, για τους οποίους το νερό του ρυζιού είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας για τη ζωτικότητα των μαλλιών σας. Αυτός δεν είναι άλλος από το θαυμαστό συστατικό του ονόματι ινοσιτόλη.

Πρόκειται για μία ένωση που μπορεί να διεισδύσει βαθιά στα θυλάκια των μαλλιών, επισκευάζοντας και προστατεύοντάς τα από διάφορες βλάβες. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, το λούσιμο με νερό ρυζιού είναι αρκετό για να βοηθήσει στο μεγάλωμα των μαλλιών σας, να βελτιώσει την υφή τους, να φωτίσει το χρώμα τους και να τα ενισχύσει, κάνοντάς τα πιο παχιά και γεμάτα.

Πώς να παρασκευάσετε μόνες σας νερό ρυζιού στο σπίτι

Η διαδικασία για να παρασκευάσετε νερό ρυζιού μόνες σας στο σπίτι είναι πολύ εύκολη και θα χρειαστείτε ένα φλιτζάνι ρύζι, ένα φλιτζάνι νερό και ένα πλαστικό δοχείο. Καθαρίστε το ρύζι από τυχόν ακαθαρσίες και τοποθετήστε το στο μπολ με το νερό. Αφήστε το μέχρι το νερό να γίνει θολό, στραγγίστε και διατηρήστε το νερό σε ένα μπουκάλι για 12- 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου για να κάνει τις ζυμώσεις του και αποθηκεύστε στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το νερό ρυζιού

Μπορείτε να μεταφέρετε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να το εφαρμόσετε μετά το σαμπουάν και το μαλακτικό. Ξεκινήστε με το τριχωτό της κεφαλής σας και κατεβείτε προς τις άκρες των μαλλιών σας, αφήνοντάς το να καθίσει για 45 λεπτά και ξεπλύνετε καλά. Μπορείτε να το επαναλάβετε έως μία φορά την ημέρα, αλλά όχι παραπάνω καθώς μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση πρωτεϊνών.