Το κάρυ είναι καρύκευμα που χρησιμοποιείται ευρέως στη διατροφή σε πολλές Ασιατικές χώρες. Με αυτό αρωματίζονται διάφορα φαγητά με κρέας, λαχανικά, ρύζι και αυγά. Η κουρκουμίνη είναι το βασικό συστατικό του κάρυ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ερευνητών λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της. Σύμφωνα με μελέτες το κάρυ έχει αντικαρκινική δράση.

Μία απλή συνταγή με κάρυ:

Κοτόπουλο με κάρυ

Υλικά:

1,5 kg κοτόπουλο
5 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές γλυκιά μουστάρδα
1 κουταλιά σκόνη κάρυ
χυμό ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

1. Σε ένα ταψί τοποθετείται όλα τα υλικά εκτός του κοτόπουλου και τα βάζετε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι

2. Όταν τα υλικά δέσουν μεταξύ τους προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε με τη σάλτσα

3. Τέλος το ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς (μη ξεχάσετε να γυρίσετε το κοτόπουλο στη μέση του ψησίματος)

Το φαγητό συνοδεύεται πολύ ωραία με ρύζι η βραστές πατάτες.