Η επιστροφή στις παραλίες έχει ήδη ξεκινήσει και ο αγώνας για το τέλειο μαύρισμα είναι σε πλήρη εξέλιξη, με το καλοκαίρι προ των πυλών.

Στη μάχη όμως για το τέλειο μαύρισμα χρειάζονται και τα κατάλληλα όπλα: ένα καπέλο, γυαλιά ηλίου, ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15 και προαιρετικά μια ομπρέλα θαλάσσης.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για την ηλιοθεραπεία:

Αποφύγετε να κάνετε ηλιοθεραπεία τις ώρες που ο ήλιος είναι πολύ έντονος, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ.
Προτιμήστε να βρίσκεστε στη σκιά και μην σας ξεγελά η συννεφιά. Τα σύννεφα δεν εμποδίζουν τις υπεριώδεις ακτίνες να φτάσουν έως εσάς.

Φορέστε γυαλιά ηλίου και καπέλο, κατά προτίμηση πλατύγυρο για να προστατεύσετε το πρόσωπο και το λαιμό σας.
Φορέστε παρεό ή μια ελαφριά πουκαμίσα για να προστατεύσετε το δέρμα σας από την εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο.
Φορέστε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15, αλλά αποφύγετε τους πολύ μεγάλους δείκτες όπως 50 και πάνω. Στην πραγματικότητα δεν προστατεύουν περισσότερο και μάλλον σας κάνουν κακό αφού σας δίνουν μια εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας.

Όταν ο ήλιος είναι πολύ δυνατός έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να σας «κάψει» και μέσα από τα ρούχα. Γι’ αυτό απλώστε το αντηλιακό σας σε όλο το σώμα πριν πάτε στην παραλία.

Έχετε υπόψη σας επίσης ότι οι υπεριώδεις ακτίνες αντανακλούν πάνω στο νερό, την άμμο (όπως και το χιόνι, το χειμώνα) και γενικά σε οποιαδήποτε ανοιχτόχρωμη επιφάνεια, όπως είναι για παράδειγμα το τσιμέντο.

Αποφύγετε το σολάριουμ. Όσο κινδυνεύετε από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, αλλά τόσο κινδυνεύετε από τις λάμπες του τεχνητού μαυρίσματος.

Πηγή: bemary.gr