Βρείτε τη μάσκα προσώπου που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σας και εξασφαλίστε την φροντίδα και ενυδάτωση του προσώπου…

Μάσκες ενυδάτωσης για ξηρά δέρματα

Γεμάτες θρεπτικά συστατικά, οι μάσκες αυτές εξισορροπούν το σμήγμα και το νερό και κάνουν πραγματικά θαύματα στα ξηρά δέρματα.

Πρέπει να χρησιμοποιούνται όσο τακτικά το επιθυμείτε και ακόμα, σε περίπτωση έντονης αφυδάτωσης, κάθε βράδυ επί μια εβδομάδα.

Απλώνονται σε καλά καθαρισμένο δέρμα και παραμένουν ώσπου ν’ απορροφηθούν πλήρως από την επιδερμίδα. Η μάσκα αντικαθιστά έτσι αποτελεσματικότατα την περιποίηση νύχτας.

Μάσκες καθαρισμού για λιπαρά και μεικτά δέρματα

Για καθαρισμό, οι μάσκες αυτές έχουν βάση στη σύνθεσή τους, σχεδόν όλες, το λευκό άργιλο, που αλλιώς λέγεται καολίνη.

Παρουσιάζει αξιοσημείωτες ιδιότητες στην απορρόφηση της περίσσειας του σμήγματος και τον καθαρισμό του δέρματος. Οι περισσότερες από τις μάσκες αυτές ξηραίνονται όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα, γιατί πρέπει να είναι ξηρές πάνω στο δέρμα για ν’ απομακρύνουν επιτυχώς τις ακαθαρσίες, αλλά για να μην προκαλούν ερεθισμούς.

Συνεπώς, επιβάλλεται να σέβεστε το χρόνο παραμονής στο δέρμα που συνιστούν οι κατασκευαστές και να τις χρησιμοποιείτε το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. Καθώς οι μάσκες αυτές ξηραίνουν σχετικά το δέρμα, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στα μεικτά δέρματα παρά μόνο στη μεσαία ζώνη του προσώπου (μέτωπο, μύτη, πιγούνι).

Μάσκες κατευναστικές για τα ευαίσθητα δέρματα

Το μυστικό τους είναι τα ενεργά φυτικά τους συστατικά που καταπραΰνουν. Η σύνθεσή τους περιλαμβάνει επίσης μεταλλικό νερό.

Όπως και οι μάσκες ενυδάτωσης, έτσι και οι κατευναστικές, πρέπει να μένουν στο δέρμα, ώσπου ν’ απορροφηθεί το προϊόν. Χρησιμοποιούνται μία φορά την εβδομάδα ή όποτε η επιδερμίδα παρουσιάζει σημάδια ερεθισμού.

Μάσκες σύσφιξης για ώριμα δέρματα

Διπλής δράσης, ξαναδίνουν σφριγηλότητα και ελαστικότητα στο δέρμα, αλλά έχουν και άμεση δράση που κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο νέο για μια βραδιά.

Χρησιμοποιούνται σε μια λεπτή στρώση σε πολύ καθαρό δέρμα, ακριβώς πριν το μακιγιάζ, αν θέλετε να αποκτήσετε πιο νεανικό δέρμα. Στη συνέχεια, αρκεί ν’ αφαιρέσετε το υπόλοιπο προϊόν με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με λοσιόν.

Πηγή: belife.gr