Υλικά για 2-4 άτομα
400 γραμμάρια κουσκούς ή πλιγούρι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός από μισό λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κούπα θρυμματισμένη φέτα
4 κουταλιές της σούπας ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες καθαρισμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κουσκούς σε νερό και αποθηκεύουμε στο ψυγείο από την προηγούμενη νύχτα. Σουρώνουμε καλά το κουσκούς και το κρατάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη ντομάτα και στύβουμε το λεμόνι.
Ρίχνουμε το κουσκούς σε μία ανάλογη σαλατιέρα, προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, ελιές καθαρισμένες, φέτα και ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι θέλουμε.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα και σερβίρουμε.