Υλικά για 2-4 άτομα
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
100 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
1 κρεμμύδι
250 γραμμάρια χυμό ντομάτας και 3 κουταλιές της σούπας για το ταψί
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
12 γραμμάρια αλάτι
8 γραμμάρια πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
500 γραμμάρια κανελόνια άβραστα
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το μοσχαρίσιο κιμά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα 250 γραμμάρια χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις 3 κουταλιές σούπας χυμό ντομάτας στον πάτο του ταψιού και αλείφουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με κουταλάκι του γλυκού και τα τοποθετούμε στο ταψί. Για τη δική σας ευκολία, τοποθετείτε τον κιμά σε κορνέ σακούλας και γεμίζετε τα άβραστα κανελόνια κρατώντας τα όρθια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια εστία το τυρί κρέμα, τους κρόκους, την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά και το μοσχοκάρυδο μέχρι να λιώσει η ζυμήθρα για περίπου 5 – 7 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού με το μείγμα τυριού.
Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170 βαθμούς.