Υλικά για 6-8 άτομα
800 γραμμάρια σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο)
2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο μάραθο (ψιλοκομμένο)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι (τριμμένο στον τρίφτη)
2 αυγά
200 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
150 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
8 φύλλα κρούστας εμπορίου
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και σοτάρουμε ελαφρά. Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ με τη ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το σπανάκι για λίγη ώρα μέχρι να μαραθεί. Το σπανάκι πρέπει προηγουμένως να το έχουμε πλύνει καλά και να το έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.
Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι, αφήνουμε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπληρώνουμε το ψιλοκομμένο μάραθο, τη φέτα με τη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ένα-ένα. Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνουμε καλά και βάζουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα και αυτά.
Κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (2 σκάλα) για περίπου 45 λεπτά.