Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

500 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου
50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά κάρυ
1 ασπράδι αυγού

Για τη σάλτσα ντομάτα

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουτί ντοματοχυμό

Για το σερβίρισμα

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
100 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν.

Για τη συναρμολόγηση

Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους τοποθετούμε στον πάτο τις κατσαρόλας με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε από πάνω τον τοματοχυμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το φαγητό στην κατσαρόλα. Αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά. Τέλος βάζουμε σε κάθε πιάτο τα μακαρόνια μαζί με τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά.