Υλικά
1 κουτί μπύρα 250ml
1 κούπα ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
390 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 3 κούπες
1 κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκι τσαγιού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
2 κουταλάκια τσαγιού ζάχαρη
Λίγο λάδι για τη φόρμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, το αλάτι και τη μισή ποσότητα από την τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά.
Προσθέτουμε λίγο – λίγο την μπύρα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα που έχουμε λαδώσει, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Έπειτα χαμηλώνουμε στους 180 για ακόμα 25 λεπτά.