Η Επιτροπή Women in Business (WIB) του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου διοργανώνει το ετήσιο WIB Forum 2012 με θέμα «Women, Business & The Future of Work» την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Νέες τεχνολογίες, νέα πρότυπα εργασίας και νέοι ρόλοι ηγεσίας θα καθορίσουν το νέο επιχειρησιακό περιβάλλον. Ποιος θα είναι ο ρόλος της γυναίκας σε αυτές τις αλλαγές; Ποιες ηγετικές συμπεριφορές, δομές και εργαλεία θα απαιτηθούν ώστε οι γυναίκες να εκμεταλλευτούν επαρκώς τη νέα εργασιακή πραγματικότητα;

Τις απαντήσεις θα δώσει μέσα από πρόσφατες παγκόσμιες έρευνες της McKinsey & Company, η κα. Θεανώ Λιακοπούλου, Partner του γραφείου της Αθήνας και ηγετικό στέλεχος για θέματα που άπτονται πρωτοβουλιών για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην περιοχή ΕΜΕΑ.

Κατόπιν, ο κ. Τίτος Σιμιτζής, Διευθύνων Σύμβουλος της Alternative Research Solutions, θα παρουσιάσει τις σημαντικές τάσεις και αλλαγές που πραγματοποιούνται στον εργασιακό χώρο και στη συνέχεια θα διεξαχθεί συζήτηση σε πάνελ για το πώς οι νέες αυτές τάσεις θα επηρεάσουν τη γυναίκα στο εργασιακό περιβάλλον σήμερα και στο μέλλον.

Στο πάνελ θα συμμετέχουν οι κυρίες: Μαρίκα Λάμπρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της SingularLogic, Κατερίνα Τριβυζά, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Eurobank Business Services, Κωνσταντίνα Καλλιμάνη, Εντεταλμένη Σύμβουλος του Ομίλου Καλλιμάνη, Μαρία Βλάχου, Διευθύνουσα Σύμβουλος & Συνιδιοκτήτρια της Fereikos Helix, Έλενα Αθουσάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Carbon Positive. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα. Κατερίνα Τσεμπερλίδου, Συγγραφέας, Blogger & Κειμενογράφος.

Κατά τη διάρκεια του WIB FORUM 2012 οι συμμετέχοντες θα έχουν τη μοναδι κή ευκαιρία να είναι μέρος αυτής της δυναμικής συζήτησης, να προβάλουν τις απόψεις τους και να συμβάλουν σε μια συνομιλία μεταξύ γενεών που εστιάζει σε αιχμηρά θέματα και αναζητά λύσεις για το εργασιακό μέλλον.

Το WIB Forum αναμένεται να παρακολουθήσουν επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, κ.α.