Mια θεωρία για το τι είναι η σεξουαλική νοηµοσύνη προέρχεται, µεταξύ άλλων, και από τους Sheree Conrad και Michael Milburn, καθηγητές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήµιο της Μασαχουσέτης, οι οποίοι στο βιβλίο τους «Sexual Intelligence» υποστηρίζουν ότι και στη σεξουαλικότητα των ανθρώπων µπορεί να υπάρχει νοηµοσύνη, όπως υπάρχει ο δείκτης ευφυΐας IQ και η συναισθηµατική νοηµοσύνη. Όπως υποστηρίζουν µάλιστα, η σεξουαλική νοηµοσύνη είναι επίκτητη, εποµένως καλλιεργείται και βελτιώνεται έχοντας θετικό αντίκτυπο στην ερωτική ζωή όλων, ακόµα και αυτών που θεωρούν ότι δεν είναι ιδιαίτερα «σεξουαλικοί».

Υψηλή Σεξουαλική Νοηµοσύνη = Καλή Σεξουαλική Ζωή
Η σεξουαλική νοηµοσύνη συµβάλλει σε µια καλή σεξουαλική ζωή, χωρίς βέβαια αυτό να σηµαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να επιδίδεται καθηµερινά σε πολύωρες και πολλαπλές ερωτικές περιπτύξεις προκειµένου να αυξήσει το δείκτη της σεξουαλικότητάς του. Τα στοιχεία στα οποία βασίζεται είναι η καλή γνώση και αποδοχή του εαυτού µας και των επιθυµιών µας, σε συνδυασµό µε τις ιδιότητες του χαρακτήρα µας, που αποκτούµε από την παιδική µας κιόλας ηλικία και που συµβάλλουν στη µετέπειτα σεξουαλική µας συµπεριφορά.

Η δύναµη της σκέψης
«Το πιο ισχυρό σεξουαλικό όργανο βρίσκεται ανάµεσα στα αφτιά µας», αποφάνθηκε ο Tζον Mάνεϊ, νευροενδοκρινολόγος στο Πανεπιστήµιο Tζον Xόπκινς της Bαλτιµόρης (HΠA). Σύµφωνα µε τους επιστήµονες, ο εγκέφαλος παίζει σηµαντικό ρόλο στην επίτευξη µιας ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής, καθώς, πέρα από την πυροδότηση της επιθυµίας και την εξέλιξη της επαφής, µπορεί να δηµιουργήσει φαντασιώσεις καθοριστικές για την επιτυχή ερωτική µας δραστηριότητα. Έρευνες µάλιστα καταδεικνύουν ότι όσοι δεν χρησιµοποιούν τη φαντασία τους στο σεξ παρουσιάζουν µειωµένη σεξουαλική επιθυµία. Βέβαια οι επιθυµίες και οι φαντασιώσεις αυτές εννοείται πως έχουν όρια και ανταποκρίνονται σε φυσιολογικές και όχι παρεκκλίνουσες σεξουαλικές συµπεριφορές.

Πως διαµορφώνεται το σεξουαλικό µας προφίλ
Πέρα από τα κοινωνικά στερεότυπα και τις πολιτισµικές επιρροές, το σεξουαλικό προφίλ κάθε ανθρώπου επηρεάζεται άµεσα και από τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τις προσωπικές του εµπειρίες. Οι σεξουαλικές µας προτιµήσεις, η επιλογή του ερωτικού µας συντρόφου, ο τρόπος και η ποιότητα του σεξ που αναζητούµε σχετίζονται µε τον τρόπο που οι γονείς µας µάς έµαθαν να αντιµετωπίζουµε το σεξ, το γυµνό και τη σωµατική επαφή. Ρόλο παίζουν όµως και οι σεξουαλικές µας εµπειρίες καθώς και η αγάπη, η τρυφερότητα και η εµπιστοσύνη που δεχτήκαµε ως παιδιά και έφηβοι αλλά και ως ενήλικες. Γενικότερα το σεξουαλικό µας προφίλ διαµορφώνεται σύµφωνα µε τα ταµπού και τις αναστολές που µας έχουν µεταφέρει, το τι επιτρέπεται και τι είναι υγιές, καθώς και µε τη σχέση που έχουµε αποκτήσει µε τον εαυτό µας, το σώµα µας αλλά και τον σύντροφό µας.

Αυξήστε τη σεξουαλική σας νοηµοσύνη
Σύµφωνα µε τους ειδικούς, ένα υψηλό ερωτικό IQ σε συνδυασµό µε την απαιτούµενη συναισθηµατική νοηµοσύνη µπορεί να εξασφαλίσει και µια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.
• Μην αφήνετε τα ερωτικά σας ταµπού να σας καταπιέζουν στο σεξ.
• Μην φοβάστε να µοιραστείτε τους φόβους, τις αναστολές αλλά και τις φαντασιώσεις σας µε τον σύντροφό σας. Η επικοινωνία µπορεί να σας βοηθήσει να αντλήσετε την ερωτική ικανοποίηση που επιθυµείτε.
• Μην αφήνετε τη σχέση σας να εφησυχάζει και µαζί µε αυτή ούτε τη σεξουαλική σας επιθυµία.
• Μην προσπαθείτε να υπερβείτε τα όριά σας αλλά ούτε και του άλλου.
• Προσπαθήστε να αποδεχτείτε και να κατανοήσετε και τη «σεξουαλική νοηµοσύνη» του συντρόφου σας, αφού µια καλή σεξουαλική ζωή στηρίζεται και στους δύο.

Έχετε υπόψη σας ότι για να μπορέσει να εφαρμόσει κανείς όλα τα παραπάνω χρειάζεται µερικές φορές να είναι σε θέση να αφουγκραστεί καλύτερα τον εαυτό του αλλά και να µεταφέρει αυτά τα µηνύµατα στον σύντροφό του. Γι’ αυτό κάποιες φορές η ψυχοθεραπεία µπορεί να συµβάλει σηµαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Η σεξουαλική νοημοσύνη σχετίζεται µε τη σεξουαλικότητά µας, τη σεξουαλική µας συμπεριφορά, τις ερωτικές µας σχέσεις και καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, πολλοί από τους οποίους πηγάζουν από τα παιδικά µας βιώµατα και το πέρασµα της εφηβείας στην ενήλικη ζωή µας.

http://woman.eportal.gr