Μήπως νιώθετε «πεσμένοι»; Μάλλον… έχετε πέσει θύματα της μελαγχολίας από τις αλλαγές του καιρού. Υπάρχει, όμως, τρόπος να ανεβείτε ψυχολογικά. Αρκεί να δοκιμάσετε κάποια από τις 3 φυσικές μεθόδους που ακολουθούν…

Διατροφολόγος

Χαλάστε… τη ζαχαρένια σας: Συνήθως, όταν αισθανόμαστε «πεσμένοι», θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό. Όμως, η κατανάλωση τροφών με ζάχαρη προκαλεί απότομες αυξομειώσεις της γλυκόζης στο αίμα, με αποτέλεσμα η καλή διάθεση να διαρκεί μόνο για λίγο. Ακολουθούν εκνευρισμός και ανησυχία, που εντείνουν περισσότερο την ανάγκη για γλυκά και μας εγκλωβίζουν σε ένα φαύλο κύκλο.

Τι να κάνετε: Αντισταθείτε σε γλυκούς πειρασμούς και προτιμήστε τροφές ολικής άλεσης και σύνθετους υδατάνθρακες, που διατηρούν σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης – και της διάθεσής σας. Όπως ζυμαρικά ολικής άλεσης, βρώμη, κριθάρι, μαύρο ρύζι, γλυκοπατάτες και καλαμπόκι.

Σεξολόγος

Αυξήστε τις σεξουαλικές επιδόσεις σας: Το σεξ συμβάλλει στη θετική σκέψη. Οι άνθρωποι που έχουν έντονη σεξουαλική δραστηριότητα χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους πιο ευτυχισμένο από άτομα λιγότερο ενεργά. Για του λόγου το αληθές, έρευνες δείχνουν ότι η ερωτική επαφή ανεβάζει τα επίπεδα διαφόρων ορμονών, όπως οι ενδορφίνες, η ντοπαμίνη και η οξυτοκίνη, που συνδέονται με την καλή διάθεση.

Τι να κάνετε: Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στο σύντροφό σας και στην προσωπική σας περιποίηση. Αυξήστε τη συχνότητα των επαφών σας και προσπαθήστε να βελτιώσετε τη σεξουαλική ζωή σας: Δοκιμάστε, π.χ., τις ασκήσεις Kegel και αντιμετωπίστε τα προβλήματα μέσα από το διάλογο.

Δάσκαλος Yoga

Κρατήστε την… ισορροπία σας: Γενικότερα η σωματική άσκηση βοηθά στην τόνωση της ψυχικής διάθεσης. Τα πιο άμεσα αποτελέσματα, όμως, τα έχει η yoga. Παράλληλα με τη μυϊκή τόνωση, τη βελτίωση της ευλυγισίας και την ενίσχυση των συστημάτων του οργανισμού, η συγκεκριμένη μορφή άσκησης δίνει ενέργεια και σας βοηθάει να αποβάλετε αρνητικά συναισθήματα, διατηρώντας τη διάθεσή σας σε υψηλά επίπεδα.

Τι να κάνετε: Παρακολουθήστε μαθήματα yoga σε κάποια σχολή ή γυμναστήριο. Θα ξεκινήσετε με απλές ασκήσεις αναπνοής και αργές κινήσεις. Σταδιακά, θα αποκτήσετε ισορροπία και έλεγχο της διάθεσής σας. Αν δεν έχετε χρόνο, ξεκινήστε yoga στο σπίτι με έναν οδηγό εκμάθησης.

Πηγή: myself.gr