Ξεχάστε το «επτά χρόνια φαγούρα» σε ένα γάμο, τα οποία, όπως λέγεται, μόλις περάσουν αρχίζουν και τα πρώτα σύννεφα στη συζυγική ζωή.
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη που έγινε στην Αυστραλία, η διάρκεια του «ασυννέφιαστου» ουρανού των παντρεμένων, κρατά λίγο περισσότερο, δηλαδή οκτώ χρόνια και οκτώ μήνες. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι κατά μέσον όρο, οι γυναίκες χωρίζουν στα 38 τους χρόνια, ενώ οι άντρες στα 40.
Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο γάμος σε μεγαλύτερη ηλικία, σε σχέση με το παρελθόν, κάνει το ζευγάρι να προσπαθεί περισσότερο, λόγο ωριμότητας, και να μην καταφεύγει αμέσως στο διαζύγιο. Προσπαθούν να βρουν λύση στα προβλήματά τους για να μη διαλυθεί η οικογένεια και για να μη βρεθούν σε ασθενέστερη οικονομική θέση με τη μοιρασιά της περιουσίας, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
Επίσης, οι μπαμπάδες καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, από ότι πριν 20- 30 χρόνια, να μη διαλυθεί ο γάμος, δεδομένου ότι στην πλειονότητα είναι εκείνοι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση αναφορικά με την επιμέλεια των παιδιών.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι πολιτικοί γάμοι υπερισχύουν κατά πολύ των θρησκευτικών. Πιο συγκεκριμένα, το 69% των γάμων που τελέστηκαν το 2010 ήταν πολιτικοί, ενώ μόνο 31% των μελλονύμφων ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας το ίδιο χρονικό διάστημα.
Οι γυναίκες γίνονται μαμάδες κατά μέσο όρο σε ηλικία 28,8 ετών, ενώ το 1990 αποκτούσαν το πρώτο τους παιδί κατά μέσο όρο, στα 27,6. Οι αναλυτές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά είναι εκείνα που πληρώνουν τα σπασμένα του διαζυγίου, δεδομένου ότι ένα παιδί ανά επτά οικογένειες, μένει σε σπίτι με τον ένα μόνο γονέα.