Στις βαφές μαλλιών καταλήγουν οι περισσότερες γυναίκες για να αλλάξουν – κατά κάποιο τρόπο- την εικόνα τους. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να προκληθούν μικρές ή μεγαλύτερες βλάβες στον οργανισμό, οι οποίες όμως θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τις συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί. Δείτε ποιες είναι αυτές…


Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην αφήνετε τη βαφή στα μαλλιά σας περισσότερο από το χρόνο που χρειάζεται. Γι’ αυτό πρέπει να τα ξεβγάζετε την ώρα που αναγράφεται στη συσκευασία.

Φορέστε γάντια για την εφαρμογή της βαφής στα μαλλιά σας. Ακολουθείτε πάντα πιστά τις οδηγίες. Μην αναμειγνύετε πολλές βαφές μαζί ή άλλα προϊόντα.

Αν ανήκετε πάντως στις γυναίκες που δοκιμάζουν για πρώτη φορά να βάψουν τα μαλλιά τους, κάντε ένα αλλεργικό τεστ. Αλείψτε ελάχιστη βαφή πίσω από το αυτί σας και αφήστε τη για δύο ημέρες χωρίς να την πλύνετε. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστούν σημάδια αλλεργίας όπως για παράδειγμα φαγούρα, κοκκινίλες κ.ά, μπορείτε να είστε σίγουρες ότι η βαφή δεν θα σας ενοχλήσει. Αν πάντως εμφανίσετε σημάδια αλλεργίας, κάντε το ίδιο τεστ και με άλλες μάρκες βαφών, μέχρι να δείτε ποια δεν σας ενοχλεί.