«Εγγύηση» για ένα γευστικό πιάτο είναι, σε περίπτωση που περιέχει κρέας, αυτό πέρα από καλομαγειρεμένο να είναι και μαλακό.
Παρόλο που για ορισμένα είδη και κομμάτια κρέατος αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθεί, ορισμένες φορές όσο το μαγειρεύουμε τόσο παρατηρούμε ότι σκληραίνει.
Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα σημεία που αν προσέξουμε κατά τη διαδικασία της μαγειρικής το αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανόν να βελτιωθεί και το κρέας να γίνει πιο μαλακό.
Αρχικά, αν πιστεύουμε ότι το κομμάτι που πρόκειται να μαγειρέψουμε είναι ένα σκληρό κρέας, ξεκινάμε την προετοιμασία νωρίτερα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο κάμποσες ώρες πριν.
Επίσης, το ξίδι κατά το μαγείρεμα μπορεί να φανεί χρήσιμο καθώς μαλακώνει το κρέας.
Το πιο βασικό όμως είναι ότι η θερμοκρασία της κατσαρόλας πρέπει να παραμένει όσο το δυνατό πιο σταθερή κατά τη διαδικασία της μαγειρικής. Έτσι, αν θέλουμε να προσθέσουμε επιπλέον νερό ή κάποιο ζωμό ενόσω το κρέας μαγειρεύεται, αυτός πρέπει να είναι ζεστός.