Αρκεί μία μπάλα γυμναστικής και δύο drumsticks. Αυτή η νέα μέθοδος γυμναστικής αποκαλείται «το νέο zumba». Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα ωστόσο το «drums alive» είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που δημιουργήθηκε από ανάγκη. Η επαγγελματίας χορεύτρια, Carrie Ekins, που το εμπνεύστηκε, υπέφερε από ένα βαρύ χτύπημα στο γοφό, το οποίο την είχε καθηλωμένη στην αναπηρική καρέκλα.

Έτσι, εκείνη κατά τη διάρκεια της φυσικής της αποκατάστασης, άρχισε να χρησιμοποιεί ως ντραμς διάφορα κουτιά που έβρισκε γύρω της. Αυτή η μέθοδος την χαροποιούσε ενώ ήταν και ένα είδος αερόβιας άσκησης. Και επειδή αυτή η μέθοδος επιδρούσε θετικά επάνω της, άρχισε να αναζητά τους λόγους που ένιωθε καλά.

Μέσω της έρευνάς της, ανακάλυψε πως το μυαλό επηρεάζεται από αυτή τη διαδικασία γιατί το βοηθάει να εκπέμπει κύματα Α, συγχρονίζοντας τα ημισφαίρια και παρέχοντας επούλωση του σώματος σε πολλά επίπεδα. Μόνο που στο τέλος η χορεύτρια αντικατέστησε τα κουτιά με μπάλες και έτσι ξεκίνησε το «Drums alive».

Κάντε το όπως οι ροκ σταρ

Το μόνο που χρειάζεστε για να το δοκιμάσετε είναι μία μπάλα γυμναστικής (τύπου pilates), μία βάση για να την κρατά σταθερή και ξυλάκια του ντραμς. Βάλτε έθνικ ρυθμούς να παίζουν και διαλέξτε μουσικές που περιλαμβάνουν ντραμς για να συγχρονιστείτε.

Το πρώτο πράγμα που θα νιώσετε αρχικά χτυπώντας τη μπάλα, είναι ότι θα αποφορτίζεστε. Με την εξάσκηση όμως θα αποκτήσετε συγχρονισμό, αφού ο εγκέφαλος θα εκπαιδευτεί να δουλεύει συγχρόνως και τα δύο ημισφαίριά του.

Καλή μέθοδος για αρχάριες και παιδιά

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αίθουσες διδασκαλίας γεμίζουν ασφυκτικά σε Αμερική και Ευρώπη σε κάθε μάθημα. Οι προπονητές του θεωρούν μάλιστα ότι είναι η καλύτερη ίσως άσκηση για αρχάριες και παιδιά αφού τα βοηθά πολύ στο θέμα της συγκέντρωσης.