Το glitter έχει την τιμητική του το διάστημα των γιορτών. Λίγη έξτρα λάμψη τις μέρες αυτές, θέλουμε όλες να την έχουμε!

Όσο πιο είσαι νέα, έχεις το ελεύθερο να χρησιμοποιήσεις γκλίτερ υφές σε κάθε περίσταση! Ωστόσο, για να πετύχεις πιο σοφιστικέ εικόνα, περιόρισε τες σε μία δόση –εκεί όπου το θεωρείς απαραίτητο–, ώστε να δώσει φωτεινή λάμψη στο μακιγιάζ σου χωρίς να μοιάζεις με… χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δοκίμασέ το στις εξής περιπτώσεις:

-Όταν δεν έχεις χρόνο για σχολαστικό μακιγιάζ, πρόσθεσε μια δόση γκλίτερ σε ένα σημείο του προσώπου σου. «Το γκλίτερ ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα λαμπερά και ογκώδη κοσμήματα. Εάν το παρακάνεις, το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από το επιθυμητό» επισημαίνει η ειδικός. Όταν βέβαια το χρησιμοποιείς με μέτρο, μετατρέπει εύκολα και γρήγορα μια καθημερινή εμφάνιση σε βραδινή και σε βγάζει ασπροπρόσωπη, χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθείς με το υπόλοιπο μακιγιάζ. Το μόνο που μπορεί να χρειαστείς είναι λίγο ρουζ και μια δόση από το κραγιόν σου. Σε 5 λεπτά είσαι έτοιμη για πάρτι, δηλαδή.

-Όταν θέλεις ένα λαμπερό χτένισμα. Προτίμησε ένα σπρέι με γκλίτερ ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, γύρισε το κεφάλι σου ανάποδα και ψέκασε τα μαλλιά σου και από τη μέσα πλευρά. Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει καθώς θα αποκτήσεις μαλλιά λουσμένα στον ήλιο, στην καρδιά του χειμώνα.

-Για να κάνεις τη μέρα νύχτα… «Για ένα κομψό αποτέλεσμα, υπογράμμισε τα πάνω βλέφαρα με μια ιριδίζουσα σκιά, επιλέγοντας την απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου» συμβουλεύει η Γιούλη Γκίκα. Εάν η επιδερμίδα σου είναι ανοιχτόχρωμη, προτίμησε λευκή περλέ απόχρωση. Οι τόνοι του χρυσού ταιριάζουν καλύτερα στις πιο σκούρες αποχρώσεις, ενώ το χάλκινο κολακεύει ιδιαίτερα τις σταρένιες επιδερμίδες. Και μια συμβουλή: Επειδή οι ιριδίζουσες σκιές μπορούν εύκολα να σε μετατρέψουν σε… μουντζούρη, χρησιμοποίησε ένα βουρτσάκι με κοντές, σκληρές τρίχες. Άπλωσε μια μικρή δόση βαζελίνης στα βλέφαρά σου και στη συνέχεια βούτηξε το βουρτσάκι στη σκιά και πέρασέ το πάνω από τη γραμμή των βλεφαρίδων σου. Η βαζελίνη θα βοηθήσει τη σκιά να σταθεροποιηθεί γρηγορότερα, αποτρέποντας το πασάλειμμα.

Πηγή: shape