Βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα αφού τις έχουμε καθαρίσει πρώτα. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε παγωμένο νερό και στην συνέχεια σουρώνουμε ξανά. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον άνηθο. Κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τις φλούδες από το πορτοκάλι.
Σ’ ένα μπολ όπου έχουμε τις φακές προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό και τις κομμένες φλούδες πορτοκαλιού, ρίχνουμε έπειτα το ελαιόλαδο το μπαλσάμικο και τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για περισσότερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε μπαλσάμικο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και να το δέσουμε, βάζοντας το στην φωτιά και να περιχύσουμε την σαλάτα μας.
Υλικά:
Μισό κιλό φακές
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
50γρ. ελαιόλαδο
λίγο μπαλσάμικο
Αλάτι-πιπέρι