Δεν χρειάζεται να κοπιάσετε για να εντυπωσιάσετε στην κουζίνα. Αυτή η συνταγή απαιτεί μεν, προετοιμασία από την προηγούμενη ημέρα, αλλά ο καθαρός χρόνος προετοιμασίας είναι λίγος και η απόλαυση μεγάλη!

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά χοιρινά φιλετάκια
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 ml κρασί λευκό
½ φλιτζάνι ζεστό νερό
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κόκκινη πιπεριά και 1 κίτρινη κομμένες σε λεπτές λωρίδες
Αλάτι-πιπέρι
Κανέλα
Μακαρόνια ταλιατέλες
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μαρινάρουμε τα φιλετάκια σε λευκό κρασί και αλάτι για 10 ώρες.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι και βούτυρο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το μισό κρασί και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά (για 30 λεπτά περίπου).
Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες και τα πασπαλίζουμε με κανέλα.
Τα σοτάρουμε με το βούτυρο και το σ’ ένα τηγάνι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Τα σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια στα φιλετάκια, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 2 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα «καίμε» για 1 λεπτό.
Σερβίρουμε τα φιλετάκια με τις ταλιατέλες και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Πηγή: syntagies.gr