Μια πολύ καλή ιδέα για ορεκτικό σε ένα επίσημο γεύμα ή για ένα πιο… γκουρμέ μεσημεριανό!

Υλικά

12 κρέπες
2 φιλέτα στήθους γαλοπούλας
500 γρ μανιτάρια
3 κλωνάρια μαϊντανό
250 γρ τυρί κρέμα
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
βούτυρο

Εκτέλεση

Κόβετε τα φιλέτα στήθους γαλοπούλας σε μικρά κομματάκια. Αφαιρείτε το κοτσάνι των μανιταριών, τα πλένετε και τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Πλένετε το μαϊντανό, τον στεγνώνετε, αφαιρείτε τα κοτσάνια και ψιλοκόβετε τα φυλλαράκια.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κομματάκια της γαλοπούλας σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το μαϊντανό. Τηγανίζετε για 10 λεπτά και ανακατεύετε συχνά. Αλατοπιπερώνετε. Τα αναμιγνύετε με το τυρί και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντάς τα συνεχώς.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 °C. Αλείφετε μια φόρμα φούρνου με βούτυρο. Τοποθετείτε δύο κρέπες στον πάτο της φόρμας και τις καλύπτετε με το μίγμα της γαλοπούλας και των μανιταριών. Τοποθετείτε από πάνω δύο κρέπες και τις καλύπτετε με τη γέμιση. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία τάρτα και να εξαντληθούν όλα τα υλικά.

Καλύπτετε την τελευταία στρώση με κομματάκια βουτύρου. Βάζετε την τάρτα στο φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά. Βγάζετε την τάρτα από τη φόρμα και σερβίρετε αμέσως στα πιάτα.

Καλή όρεξη!