Εύκολα και μυρωδάτα μπισκοτάκια, τραγανά απ’ έξω και αφράτα από μέσα, ότι πρέπει για κέρασμα.

Υλικά:
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
50 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
300 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. μαύρο ρούμι
ελάχιστο γάλα για την επάλειψη των μπισκότων

Εκτέλεση:
Χτυπάτε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και το ρούμι συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίστε και προσθέστε το αλεύρι και, αφού ενσωματωθεί καλά στο μίγμα, προσθέστε την κουβερτούρα.

Βάζετε τη ζύμη για 20 λεπτά περίπου στο ψυγείο. Στρώνετε δυο ταψιά με λαδόκολλα και πλάθετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετείτε με κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί απλώνουν και τα αλείφετε με πολύ λίγο γάλα. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 12-14 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και το μέγεθος των μπισκότων. Τέλος, αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 κουταλιές της σούπας κακάο, για πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να αυξήσετε λίγο την ποσότητα της ζάχαρης.