Για όσες ετοιμάζεστε να ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας και οργανώνετε τις λεπτομέρειες της δεξίωσης, η αποφάσεις και οι επιλογές είναι πολλές. Όποιο ύφος και να αποφασίσετε να δώσετε στη δεξίωσή σας, υπάρχουν 5 απαράβατοι κανόνες για να μα σας ξεφύγει τίποτα!

1. Διαλέξτε εκκλησία κοντά στο χώρο που θα γίνει η δεξίωση. Μπορεί εσείς να θέλετε να παντρευτείτε στον Πειραιά και το πάρτι να γίνει στο εξοχικό σας στη Νέα Μάκρη, αλλά για τους καλεσμένους σας θα είναι μια ταλαιπωρία και ένα επιπλέον έξοδο. Γι αυτό, προσπαθήστε η εκκλησία και ο χώρος της δεξίωσης να μην απέχουν πολύ.

2. Μη χάνετε ώρα με τις φωτογραφίες. Φυσικά και θα φωτογραφηθείτε την ημέρα του γάμου σας, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ποζάρετε με τις ώρες και σε όλα τα πιθανά μέρη του χώρου. Αφήστε που οι καλεσμένοι περιμένουν όλη αυτή την ώρα. Τραβήξτε κάποιες φωτογραφίες και προτιμήστε τις πιο αυθόρμητες πόζες κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.

3. Επενδύστε στην ποιότητα, όχι στην εμφάνιση. Το να μην έχετε στο μπουφέ αστακό και χαβιάρι δεν είναι κακό, το να έχετε όμως άνοστο φαγητό ή κακό σέρβις είναι. Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους με την ποιότητα της εξυπηρέτησης και του φαγητού και όχι με πράγματα που χορταίνουν μόνο το μάτι!

4. Επιλέξτε μουσική για όλα τα γούστα. Μπορεί να σας αρέσει η ροκ, αλλά το πάρτι απευθύνεται σε πολλά άτομα. Για να περάσουν όλοι καλά, φτιάξτε μια λίστα που να «παντρεύει» καλαίσθητα πολλά μουσικά είδη.

5. Δώστε σημασία στους καλεσμένους. Η σημαντικότερη και η δυσκολότερη συμβουλή. Σίγουρα το ζητούμενο είναι να περάσετε μια όμορφη και χαλαρή βραδιά, μην ξεχνάτε όμως ότι οι καλεσμένοι σας ήρθαν για να σας τιμήσουν και να γιορτάσουν μαζί σας. Πρέπει, λοιπόν, να τους αφιερώσετε χρόνο και να τους κάνετε να νιώσουν ευπρόσδεκτοι. Μιλήστε μαζί τους, βγάλτε φωτογραφίες και κάντε τους να νιώσουν ότι χαρήκατε πραγματικά που ήταν εκεί.