Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα με τη φλούδα τους και αφού κρυώσουν καλά τα κόβουμε σε καρεδάκια. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τον αρακά, καθαρίζουμε το αγγούρι και αφαιρούμε τα σπόρια του το κόβουμε και αυτό σε καρεδάκια και το στύβουμε να φύγουν τα υγρά.

Τρίβουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν κρέμα, το ξεπλένουμε και το σουρώνουμε. Τέλος ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη μαγιονέζα και το πιπέρι.

Υλικά

4-5 πατάτες μέτριες
5-6 καρότα μέτρια
250 γρ.αρακά σε κονσέρβα
1/2 βαζάκι πίκλες
1 αγγούρι
1 κρεμμύδι τριμμένο
άνηθο
500 γρ.μαγιονέζα
μαύρο πιπέρι
1-2 αυγά βρασμένα (προαιρετικά)

Πηγή:greekmasa.gr