Θέλεις να βελτιώσεις την μεταξύ σας επικοινωνία; Θέλεις να του μιλάς και να σε ακούει πραγματικά; Θέλεις να μην φτάνει στα αυτιά του ένα ατέλειωτο «μπλα –μπλα»;

Ναι, μπορείς να κάνεις τον καλό σου να σε ακούσει χωρίς να τον δέσεις στον καναπέ! Ιδού 5 απλοί τρόποι!

Α. Πες τα χρυσόστομη: σύντομα, όχι με λεπτομέρειες
Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των ανδρών είναι ότι μιλάμε πολύ, πάρα πολύ. Το ανδρικό μυαλό σκέφτεται πολύ πιο απλά σε σχέση με το δικό μας πολυμήχανο γυναικείο.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «NeuroImage journal» υποστηρίζει πως το ανδρικό μυαλό αντιλαμβάνεται τις ανδρικές φωνές ως ομιλία και τις γυναικείες ως μουσική.

Αυτό σημαίνει πως όλες εκείνες τις προτάσεις που συνεχίζουν δίχως τελεία, σταματούν να τις ακούν και το μόνο που ηχεί στα αυτιά τους είναι ένα «μπλαμπλαμπλα».

Μίλα του κοφτά, χωρίς σάλτσες, χωρίς να λες ολόκληρες ιστορίες.

«Θες να πάμε εκεί;» και όχι «Κάποιοι φίλοι μου μίλησαν για ένα εστιατόριο που έχει ένα τέλειο κήπο και το φαγητό πρέπει να είναι άψογο και…».

«Έχω τσαντιστεί μαζί σου με αυτό» και όχι «Θα έπρεπε να είχες καταλάβει πως η συμπεριφορά αυτή με προβλημάτισε γιατί δεν περίμενα μια τέτοια αντιμετώπιση από ένα άτομο που εμπιστεύομαι…».

Β. Άσε την κλάψα: αυτός μπορεί να γκρινιάξει χειρότερα
Πόσες και πόσες φορές, ξεκίνησες μαζί του μια ωραιότατη κουβέντα και καταλήξατε στα μαχαίρια με εκείνον να σε αποκαλεί γκρινιάρα κι εσένα να τρελαίνεσαι από τσαντίλα.

Το βασικό είναι να διατηρήσεις την κουβέντα σε θετικό, θετικότατον κλίμα.

Όταν βλέπεις πως η συζήτηση μαζί του καταλήγει σε αρνητικές σκέψεις (δεν έχουμε λεφτά, μας τσάκισε η οικονομική κρίση, δεν περνάμε καλά) προσπάθησε να αντιστρέψεις το κλίμα: σίγουρα δεν έχουμε λεφτά αλλά ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να περνάμε καλύτερα.

Γ. Μην μπερδέψεις τα θέματα!
Το έχουμε αυτό το θέμα: μπορούμε πολύ εύκολα να πετάξουμε από την μια θεματική ενότητα στην επόμενη, δίχως σαφή όρια.

Τούτη η τακτική μπορεί εύκολα να τον κάνει να χάσει το ενδιαφέρον του στην κουβέντα σας.

Προσπάθησε κάθε φορά που σε απασχολεί κάτι να του μιλάς. Όσο μαζεύεις πράγματα με την ελπίδα να κάνετε μια συνολική κουβέντα, κινδυνεύεις να εκραγείς σαν τον Βεζούβιο και σε ρωτώ ποιος θέλει να κάνει μπάνιο σε καυτή λάβα.

Δ. Μην του βάζεις διλήμματα, μπες στο ψητό:
Είμαστε πλασμένοι διαφορετικά. Και σκεφτόμαστε αλλιώς. Τούτο σημαίνει πως όταν του παρουσιάζεις ένα πρόβλημα που έχεις με τη μορφή διλήμματος, εκείνος πιστεύει πως του ζητάς να στο λύσει.

Όμως τις περισσότερες φορές, εσύ απλά θέλεις να του πεις τον πόνο σου. Προτού ξεκινήσεις να του λες για την πρόταση που δέχτηκες για μια νέα δουλειά επισήμανε, «θα σου πω κάτι γιατί θέλω να το βγάλω από μέσα μου».

Ε. Φερ’ τον στο φιλότιμο:
Πόσες φορές δεν έχεις νιώσει πως του λες κάτι και από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει. Αντί να γκρινιάζεις, μπορείς να τον φέρνεις στο φιλότιμο ή να του ρίχνεις ένα δόλωμα.

Για παράδειγμα, αν δεν θέλει να σε συνοδεύει σε εξόδους με τις φίλες σου και τα αγόρια τους, δελέασε τον λέγοντας πόσο γελάς με τα αστεία που κάνει ο αγαπημένος της μιας ή της άλλης.

Ε, δεν μπορεί, θα μπει στον ανταγωνισμό και θα θελήσει να αποδείξει πόσο σούπερ σύντροφος είναι και ο ίδιος.
Αντίθετα αν ξεκινήσεις τονίζοντας πως όλες οι υπόλοιπες έχουν τσιμπήσει κελεπούρια και πως εκείνος είναι απαράδεκτος στην συμπεριφορά του, σιγά μην πτοηθεί ή μην ιδρώσει το αυτί του.

Δεν του αρέσουν:
Οι γενικεύσεις: επειδή όλοι παντρεύονται, βρίσκεις ευκαιρία να θίξεις το θέμα. Αν εσύ ψοφάς να ντυθείς νυφούλα, συζήτησέ το χωρίς να χρησιμοποιείς ως παράδειγμα, την Κούλα, την Τούλα, την Σταυρούλα.

Οι κατά μέτωπο επιθέσεις: μπορεί να νομίζεις πως η κατά μέτωπο συζήτηση ενός δύσκολου θέματος, θα ευνοούσε μια ειλικρινή απάντηση εκ μέρους του στο ζήτημα για παράδειγμα του ότι βγαίνει πολύ με τους κολλητούς, όμως μια τέτοια πρακτική θα τον έκανε να απειληθεί.

Για να τον διευκολύνεις, μπορείς να θίξεις το θέμα καθώς οδηγεί ή ενώ βλέπετε τηλεόραση πλάι πλάι στον καναπέ.
Τα τελεσίγραφα: και θετικός να είναι σε κάτι που σκέφτεσαι, μια ανακοίνωση υπό τη μορφή τελεσίγραφου (ή αλλάζεις ή φεύγω) θα τον κάνει να τσινίσει σαν παλιάλογο.

Στα έλεγα εγώ: και τώρα τι; κομπάζεις μπροστά του για όσα είπες και δεν άκουσε; Ε, θα συνεχίσει την ίδια πρακτική με την ελπίδα να σε αποστομώσει την επόμενη φορά.

Μην πεις τη φαρμακερή ατάκα: Αγάπη μου πρέπει να μιλήσουμε: και το πιο θετικό νέο να θέλεις να ξεφουρνήσεις, αρνητικά θα το πάρει γιατί η εν λόγω φράση είναι συνδυασμένη με καυγάδες, τσακωμούς, μίση και πάθη.

Πηγή:womenonly.gr