Μικρά ατομικά κεκάκια με κομμάτια σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα και μαγευτικό άρωμα κανέλας…
Υλικά:
250 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά σούπας baking powder
25 γρ. κακάο
75 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κανέλα
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
2 μεγάλα αυγά
¾ φλιτζανιού γάλα
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια. Ανακατεύουμε αλεύρι, baking powder, κανέλα, ζάχαρη, κακάο σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το λειωμένο βούτυρο και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα στεγνά υλικά.
Αναμειγνύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να σχηματίσουμε μια μαλακιά ζύμη, τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα. Το υπερβολικό χτύπημα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τελική υφή τους. Με κουτάλι μοιράζουμε τη ζύμη στα φορμάκια ώστε να γεμίσουν κατά ¾. Ψήνουμε στο φούρνο για 20-40 λεπτά ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Πηγή:sintagespareas.gr