Μια πετυχημένη ιταλική συνταγή…

Υλικά:

2-3 μελιτζάνες πλυμμένες

Για τη σως:

5 κ.σ. κονιάκ
500 ml πλήρης κρέμα γάλακτος
200 γρ. καλής ποιότητας σοκολάτα με περιεκτικότητα κακάο 70% ψιλοκομμένη

Για τη γέμιση:

225 γρ. τυρί Ricotta
115 γρ. ζαχαρωμένα φρούτα ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ζάχαρη
115 γρ. 200 γρ καλής ποιότητας σοκολάτα με περιεκτικότητα κακάο 70% λιωμένη

Προαιρετικά για το σερβίρισμα:

φρέσκα βατόμουρα

Εκτέλεση:

Μελιτζάνες: γεμίζουμε τα 2/3 μιας κατσαρόλας με νερό κι όταν βράσει τοποθετούμε πάνω της ένα μπολ (κατα προτίμηση από μπαμπού) και βάζουμε μέσα τις μελιτζάνες (όπως κάνουμε στο μπεν μαρί), τις σκεπάζουμε μ’ ένα καπάκι και τις αφήνουμε για 5′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

Σως: Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το κονιάκ. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και σβήνουμε τη φωτιά. Μόλις το μείγμα γίνει χλιαρό, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και να αναμειχθούν καλά.

Γέμιση: ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ τη Ricotta με τα φρούτα, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα. Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος (ΠΡΟΣΟΧΗ : δεν πρέπει να κοπούν οι άκρες). Βάζουμε στη σχισμή τη γέμιση και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα ή σ’ ένα μεγάλο πιάτο, με τα κοτσανάκια τους να προεξέχουν. Γεμίζουμε το σκεύος με τη σως και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Προαιρετικά σερβίρουμε με τα βατόμουρα.

Πηγή: sintagespareas.gr