Μία επιτυχημένη παραλλαγή της αγαπημένης μας πίτας…

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σπανάκι
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα
250 γρ. σιμιγδάλι
Λίγο τυρί τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μπέικιν-πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίσει στο τρυπητό. Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά για 5 λεπτά,ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο,διαλύουμε το μπέικιν-πάουντερ μέσα στο γάλα και τα χτυπάμε όλα μαζί.

Ρίχνουμε το τυρί τριμμένο και το σιμιγδάλι λίγο-λίγο.Τα χτυπάμε όλα μαζί για 10 λεπτά. Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί και ρίχνουμε μέσα την κρέμα ένα στρώμα πάχους ενός εκατοστού του μέτρου.

Βάζουμε από πάνω ένα στρώμα σπανάκι που το έχουμε αλατίσει προηγουμένως, ξαναρίχνουμε ένα στρώμα κρέμας και το υπόλοιπο σπανάκι.

Στο τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα,βάζουμε από πάνω λίγο βούτυρο και ψήνουμε τη πίτα σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.

Πηγή: syntagies.gr