Κατάλληλα για πάρτι, γενέθλια και για το ποτό με τους φίλους!

Υλικά:

1 πακέτο πίτες τορτίγια (μεγάλο πακέτο έχει 6 πίτες)
ρόκα μόνο τα φύλλα
αγγούρι σε λοξές πολύ λεπτές φέτες
μαλακό τυρί φιλάδελφεια
πολτό ελιάς
καπνιστό ζαμπόν
φέτες καπνιστού σολωμού
φέτες μαλάκού τυριού (ένταμ, γκούντα κλπ)

Εκτέλεση:

Παίρνουμε την πίτα τορτίγια και απλώνουμε σ’αυτη πρώτα το τυρι φιλαδέλφεια σε όλη τη επιφάνια της εκτός απο 1 εκατοστό στο τέλος.

Έπειτα αλοίφουμε την πάστα ελιάς και καλύπτουμε τη μισή επιφάνια, στρώνουμε από πάνω λωρίδες μακρόστενες τυριού(όχι σε όλη την επιφάνια αλλά μια χοντρή λωρίδα κατα μήκος), φύλλα ρόκας κατά μήκος και τέλος φέτες αγγουριού.

Τυλίγουμε σε ρολό σφυκτό, κλείνουμε σε αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα. Κατά τον ίδιο τρόπο και με βάση πάντοτε το τυρί φιλαδέφια γίνονται όλες οι πίτες τορτίγια γεμιστές.

Στα υλικά γίνονται οι πιο κάτω συνδυασμοί:
Τυρί φιλαδέλφια, ρόκα, τυρί, ζαμπόν.
Τυρί φιλαδέλφια, πολτός ελιάς, καπνιστος σολωμός.
Τυρί φιλαδέλφια, αγγούρι, καπνιστός σολωμός.
Τυρί φιλαδέλφια, ζαμπόν, ρόκα, αγγούρι.

Πηγή: sintagespareas.gr