Για όσους αγαπούν το διακριτικό άρωμα των φύλλων της δάφνης…

Υλικά
25 φύλλα δάφνης
500 ml τσίπουρο (ιδανικά από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας)

Σιρόπι:

400 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό

Εκτέλεση
1ο στάδιο:

Πλένουμε γρήγορα τα φύλλα της δάφνης, για να μη χάσουν τα συστατικά τους, και τα στεγνώνουμε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα.Βάζουμε τα φύλλα μέσα σε μια μεγάλη γυάλα και ρίχνουμε το τσίπουρο. Κλείνουμε και αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για ένα μήνα.Καλό είναι να βάλετε ένα αυτοκόλλητο με την ημερομηνία, για να μη ξεχάσετε ποιά ημέρα πρέπει να βγεί.

2ο στάδιο:

Μετά από ένα μήνα, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε νερό και ζάχαρη, ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου, και κατεβάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε στη γυάλα με τα φύλλα και το τσίπουρο.Κλείνουμε και αφήνουμε για 20 ημέρες στο ίδιο σημείο. (Βάλτε άλλο αυτοκολλητάκι)

3ο Στάδιο:

Μετά 20 ημέρες, φιλτράρουμε το λικέρ με διπλό φίλτρο χάρτινο του καφέ και το ξαναβάζουμε στη γυάλα να ξεκουραστεί για 3 μήνες (Άλλο αυτοκολλητο).

Πηγή: sintagespareas.gr