Το κουσκούς με αγγούρι μπορεί να αποτελέσει τέλειο συνοδευτικό για ψητά ή καυτερό κρέας τύπου κεμπάπ!
Υλικά:
120 γρ. αμαγείρευτο κουσκούς ή πλιγούρι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
3/4 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1 αγγούρι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
6 φύλλα μαρούλι
6 φέτες λεμόνι
Εκτέλεση:
Βράστε σχεδόν 2 φλιτζάνια νερό σε ένα μεσαίο σκεύος και εν συνεχεία ρίξτε για βράσιμο το κουσκούς.Ανακατέψτε καλά, κατεβάστε μόλις είναι έτοιμο από τη φωτιά και αφήστε να πάρει 8ερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά.
Στο μεταξύ σε ένα μεσαίο μπωλ ανακατέψτε ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Αναμείξτε το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το βασιλικό και το κουσκούς.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Τοποθετείστε σε ένα πιάτο τα φύλλα μαρουλιού. Ρίξτε από πάνω το μείγμα κουσκούς και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού.
Πηγή sidages.gr