Φτιάξτε ατομικά ταρτάκια με βάση από φύλλο κρούστας και γέμιση μπεσαμέλ – σπανάκι – τυρί.
Συστατικά
* 3 φύλλα κρούστας
* 50 γρ λιωμένο βούτυρο
* 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Για το σουφλέ:
* 200 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
* 20 γρ. λιωμένο βούτυρο
* 15 γρ. αλεύρι
* 100 γρ. γάλα
* 3 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
* 50 γρ. τσένταρ τριμμένο
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
1. Βουτυρώνουμε 7 φορμάκια με ψηλά τοιχώματα και εσωτ. διάμετρο 10 εκ. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε τετράγωνα πλευράς 16-17 εκ., τα βουτυρώνουμε, τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τα τοποθετούμε στα φορμάκια: στο καθένα βάζουμε 5 τετράγωνα, φροντίζοντας να μην συμπίπτουν οι γωνίες τους.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
3. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: ζεσταίνουμε το γάλα και, ταυτόχρονα, λιώνουμε το βούτυρο και διαλύουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι. Ρίχνουμε, λίγο-λίγο, το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
4. Αχνίζουμε το σπανάκι μέχρι να στεγνώσει καλά και το ρίχνουμε στη μπεσαμέλ μαζί με το τριμμένο τσένταρ, τους κρόκους και το πιπέρι. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
5. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε, σιγά-σιγά, στο μείγμα σπανακιού-μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
6. Γεμίζουμε τις τάρτες προσεκτικά με ένα κουτάλι και τις ψήνουμε για 20 λεπτά.
Πηγή: sintagespareas.gr