Μια ξαφνική λιγούρα είναι συνήθως η αιτία που μας οδηγεί στην κακή συνήθεια του τσιμπολογήματος, η οποία ευθύνεται για το γεγονός, ότι δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τα παραπανίσια κιλά.
Διαβάστε πώς μπορείτε να ελέγξετε την όρεξή σας και να αποφύγετε το τσιμπολόγημα.
Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη σας βοηθούν να αισθάνεστε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αποτρέπουν το αίσθημα της πείνας μεταξύ των γευμάτων. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα μη αμυλούχα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια, τα φιστίκια και τα γαλακτοκομικά.
Τα πρόχειρα γεύματα πέρα από το γεγονός ότι είναι πλούσια σε θερμίδες δε σας βοηθούν να αποκτήσετε αίσθημα κορεσμού, έτσι μπορεί να το παρακάνετε. Αποφύγετε λοιπόν να γεμίζετε τα ντουλάπια ή το ψυγείο σας με τσιπς και γλυκά, τα οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε με γιαούρτι, φρούτα, λαχανικά και ανάλατους ξηρούς καρπούς.
Τα συχνά γεύματα είναι το καλύτερο αντίδοτο στο τσιμπολόγημα. Καταναλώνοντας 3 κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και 2 ενδιάμεσα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έχετε λιγότερες πιθανότητες να πεινάτε στο ενδιάμεσο και να αρχίσετε να τσιμπολογάτε.
Φροντίστε να πίνετε 1,5-2 λίτρα την ημέρα. Το νερό μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση πληρότητας και να ξεγελάσει τη πείνα σας. Καλό είναι όταν διψάτε να προτιμάτε ένα ποτήρι νερό από κάποιο άλλο ρόφημα για να μην επιβαρύνετε το διαιτολόγιό σας με επιπλέον θερμίδες.
Κρατώντας τον εαυτό σας απασχολημένο θα μπορούσατε να ξεχάσετε την πείνα σας. Αντί λοιπόν να πέσετε με τα μούτρα στο τσιμπολόγημα από την ανία, μπορείτε να κάνετε δουλειές στο σπίτι, να ασκηθείτε, να πάτε μία βόλτα, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο σας ευχαριστεί.
Πολλές φορές για την τάση που έχουμε να τσιμπολογάμε φταίει η τηλεόραση και οι διαφημίσεις. Μη μασουλάτε λοιπόν ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση γιατί δεν ελέγχετε τι τρώτε και αλλάξτε κανάλι ή χαμηλώστε τον ήχο κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων γιατί οι διατροφικοί «πειρασμοί» είναι πολλοί.