Κόβετε τα ψαρονέφρια σε χοντρές φέτες, τα αλατοπιπερώνετε, τα ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τα σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνετε στη φωτιά περίπου 10 λεπτά και τα γυρίζετε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Όσο ψήνονται, ψιλοκόβετε τον μαϊντανό, τρίβετε το σκόρδο και τα ανακατεύετε με το σουσάμι και το ξύσμα του λεμονιού. Πασπαλίζετε το κρέας με αυτό το μείγμα, και τα κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας.
Για τη συνοδευτική σαλάτα: Ψιλοκόβετε το λάχανο και το κρεμμύδι και τρίβετε τα καρότα.
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιονέζα με το ξύδι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα και το σουσάμι, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα κομμένα λαχανικά.
Μοιράζετε το ψαρονέφρι στα πιάτα και συνοδεύετε με τη σαλάτα.
Υλικά για 4 άτομα:
• 3 μέτρια ψαρονέφρια (250 γραμ. το καθένα)
• ½ φλιτζάνι σουσάμι
• ½ ματσάκι μαϊντανός
• ½ κουτ. του γλυκού ξερός δυόσμος
• 1 σκελίδα σκόρδο
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα:
• 1 μικρό λάχανο
• 2 καρότα
• 1 ξερό κρεμμύδι
• ½ του φλιτζανιού μαγιονέζα
• 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
• 1 κουτ. της σούπας ξύδι
• 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
• 2 κουτ. τη σούπας σουσάμι
• αλάτι, πιπέρι
Πηγή: driskas.com