Μόλις έχετε ξεκινήσει παιδικό σταθμό το μεγάλο σας παιδάκι και όπου να’ ναι γεννάτε το δεύτερο. Τι θα κάνετε; Ήδη τους λίγους μήνες που το μεγάλο σας έχει ξεκινήσει, οι ιώσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Όταν τα παιδιά έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με άλλα συνομήλικά τους, είναι αναμενόμενο να αρχίσουν να αρρωσταίνουν. H επαφή αυτή τις περισσότερες φορές συμπίπτει με το ξεκίνημα του παιδικού σταθμού, αφού πρόκειται για έναν «παρθένο» οργανισμό, που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με ιούς και μικρόβια, που μεταφέρονται μεταξύ των συμμαθητών του.
Τι θα γίνει με το μωράκι, που έρχεται; Πώς θα το προστατέψετε και συνάμα πώς θα καταφέρετε να μη διασαλεύσετε την καθημερινότητα του μεγαλύτερού σας παιδιού, το οποίο, ούτως ή αλλιώς, θα εκλάβει την είσοδο του νέου μέλους στο σπίτι σαν εισβολή;
Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να τα βγάλετε πέρα και με τα δύο παιδιά στο σπίτι, και επομένως έχετε αποφασίσει ότι για τους πρώτους τουλάχιστον μήνες, θα διακόψετε το μεγάλο σας από το παιδικό σταθμό, τότε αυτό θα πρέπει να το πράξετε νωρίτερα από τον ερχομό του μωρού.
Και αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό, το μεγαλύτερο παιδί να πιστέψει ότι για την αλλαγή των συνηθειών του ευθύνεται το νεοφερμένο μωράκι και να αναπτύξει επιθετικότητα απέναντί του.
Επιπλέον, για να λειτουργήσει απόλυτα αυτός ο «αποκλεισμός» θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι με την ίδια λογική που «κόβετε» στο μεγάλο σας παιδί τον παιδικό σταθμό, θα πρέπει να του στερήσετε και άλλες δραστηριότητες που τυχόν έχει ξεκινήσει, όπως κάποια παιδαγωγική ενασχόληση σε ένα παιδότοπο, κάποιο παιδικό πάρτυ ή ακόμα και τις επισκέψεις του σε θέατρα ή κινηματογράφους!
Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι ο ερχομός ενός μωρού, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ούτε πρέπει να αλλάξει τις συνήθειες ολόκληρης της οικογένειας.
Εξάλλου, σκεφτείτε ότι οι οικογένειες έχουν παιδί (ή παιδιά) στο Νηπιαγωγείο ή στο Δημοτικό, όταν υποδέχονται το νέο μέλος τους.
Αυτό που πρέπει να φροντίσετε, και αυτό κατά το δυνατόν, είναι προσέχετε, ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή τα μεγαλύτερα παιδάκια με το νεογνό, εξηγώντας τους όσο το δυνατόν καλύτερα γιατί το κάνετε.
Σκεφτείτε πόσο πιο εύκολα θα αφιερωθείτε στο μικρό σας, αν τις πρωινές τουλάχιστον ώρες, που πιθανότατα απουσιάζει από το σπίτι και ο σύντροφός σας, δεν θα πρέπει να είστε αναγκασμένη να ανταποκριθείτε και στις απαιτήσεις των μεγαλύτερων.
Πηγή: mother.gr