Το κεφάλι του σέρφερ, που παραλίγο να είχε αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο, ανήκει στον Raimana van Bastolaer, στον οποίο έχουν προσδώσει το ψευδώνυμο, Πελέ του σερφ. Το όλο περιστατικό έλαβε χώρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του σέρφερ, Ταϊτή, ενώυπεύθυνος για την απαθανάτισή του είναι ο φωτογράφος Brian Bielmann.

Ο λόγος που υπήρχε ένα τζετ-σκι ανάμεσα στους σέρφερ είναι ότι επειδή ακριβώς στην συγκεκριμένη τοποθεσία τα κύματα είναι πολύ ψηλά είναι αναγκαίο οι σέρφερ να «ρυμουλκηθούν» προς τα ανοιχτά ώστε να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα. Έτσι και ο Bastolaer, ζήτησε από έναν φίλο του, τον Reef Mclntosh, να τον τραβήξει με το σκι του. Εκείνος δέχθηκε αν και ήταν η πρώτη φορά που θα δοκίμαζε κάτι παρόμοιο, όμως όταν ο σέρφερ άφησε το σκοινί, το κύμα άρχισε να «τραβάει» το σκι προς την καμπή του.

Ο φωτογράφος περιγράφει πως ο Reef πήδηξε από το σκι και όπως ο Raimana διέσχιζε το υγρό τούνελ που είχε σχηματίσει το κύμα, ξαφνικά το σκι πέρασε πάνω από το κεφάλι για λίγα χιλιοστά. Ευτυχώς και οι δύο οι φίλοι δεν τραυματίστηκαν, ωστόσο το τζετ-σκι καταστράφηκε.