Το να βρίσκεις νέες χρήσεις για τα πράγματα στο σπίτι σου είναι πολύ καλύτερο από το να τα πετάς άσκοπα. Αυτό υποστηρίζει η σεφ Carleigh Bodrug, η οποία μοιράστηκε στα κοινωνικά δίκτυα τον λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να πετάμε άσκοπα πράγματα, όπως ένα άδειο βάζο από φυστικοβούτυρο.

Ο λόγος; Ότι αυτό μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πραγματικά νόστιμο που μπορεί να απογειώσει μια συνταγή που φτιάχνετε. Αν σου αρέσει το φυστικοβούτυρο, σίγουρα, όταν τελειώνει, θα έχεις δοκιμάσει να ξύσεις τις άκρες με ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι μέχρι να φας ό,τι έχει απομείνει. Και τα λίγα υπολείμματα μαζί με το βάζο πετιούνται στα σκουπίδια.

Αντί να το ρίξετε στον κάδο ανακύκλωσης, η Carleigh προτείνει να προσθέσετε μερικά ακόμη συστατικά σε αυτό και να φτιάξετε μια σάλτσα με βάση το φυστικοβούτυρο.

Η συνταγή

«Θα πρέπει να προσθέσετε σάλτσα σόγιας, σιρόπι σφενδάμου, ξύδι ρυζιού, σριράτσα (είδος τσίλι σάλτσας), φρέσκο ​​τζίντζερ και χυμό λάιμ στο βάζο» είπε και πρόσθεσε «Κουνήστε το καλά και βγάλτε από το βάζο ό,τι έχει μείνει. Έτσι θα έχετε φτιάξει μια τέλεια no waste σάλτσα».

Η ίδια είπε ότι αυτή είναι μια σάλτσα που τη χρησιμοποιεί σε σαλάτες και κυρίως στην αγαπημένη της σαλάτα, η οποία περιέχει κόκκινο λάχανο, κόλιαντρο, αγγούρι, πιπεριά, μέντα, καρότο, φρέσκο ​​κρεμμύδι, τόφου και noodles.

Απαντώντας σε κάποια επικριτικά σχόλια, είπε ότι «τίποτα δεν πρέπει να πάει χαμένο», πράγμα που εφαρμόζει στη ζωή της και για οικονομία αλλά για να μη σπαταλάται φαγητό άσκοπα.

Πάντως υπήρξαν και αρκετοί που την επιβράβευσαν. Ένας χρήστης απάντησε: «Είχα ένα βάζο με σχεδόν… εξαφανισμένο φυστικοβούτυρο στον πάγκο μου για πολύ καιρό. Αποφάσισα επιτέλους να δοκιμάσω αυτή τη συνταγή. Η σάλτσα είναι τόσο καλή! Έκανα μια παρόμοια με τη δική σου σαλάτα για να τη συνοδεύσω. Χρησιμοποίησα μέλι αντί για σιρόπι σφενδάμου».

Κάποιος άλλος περιέγραψε τη συνταγή ως «πολύ καλή», λέγοντας: «Την έχω φτιάξει τουλάχιστον τέσσερις φορές από τότε που είδα αυτό το βίντεο». Το σίγουρο είναι ότι η λύση της έγινε γρήγορα viral από αρκετούς φανατικούς υποστηρικτές της ιδέας του «να μην πετιέται τίποτα».